Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jacht met drie opvarenden stuurloos op zee

Toegevoegd: 04-08-2008, 11.52 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - De KNRM heeft in de nacht van zondag op maandag een jacht met drie opvarenden van zee gehaald. Het jacht was stuurloos geworden.


Midden in een druk vaargebied, terhoogte van de boei Noord Hinder, viel de GPS van het bootje, de 'Apollo 2' met een lengte van 12 meter, rond 03.00 uur uit en begon de motor kuren te vertonen. Even later dreef het jacht stuurloos rond. Met rode vuurpijlen werd gepro-beerd alarm te slaan, terwijl grote schepen langs voeren.

Het kustwachtcentrum in den Helder sloeg vervolgens alarm en de reddingboot Koopmansdank van het station Noordland/Burghsluis voer hierop uit. Na een traject van 40 mijl gevaren te hebben vond de reddingboot zonder moeite het jacht.

Na een inspectie van het jacht en overleg werd besloten deze mee te nemen naar de binnenzijde van de Roompotsluis, waar zij om 10.15 uur afmeerde. De opvarenden hadden angstige uurtjes doorgemaakt en waren zeer blij weer heelhuids binnen te zijn.

Het Belgische jacht was onderweg van Engeland naar Colijnsplaat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan van engelenburg (4-8-2008 om 12:15)
Netjes gedaan jongens . maar wat wil je ook met een goede bemanning.
Cookie-instellingen beheren