Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Overlast door noodweer boven Zeeland

Toegevoegd: 07-08-2008, 08.50 uur
Overlast door noodweer boven Zeeland
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het noodweer dat donderdagochtend over onze provincie trok heeft op diverse plaatsen voor overlast gezorgd.


In Middelburg sloeg 's ochtends de bliksem in in een seinkast. Hierdoor moest het treinverkeer tussen Middelburg en Goes volledig worden stilgelegd. Er werden bussen ingezet. Rond 10.00 uur werd het treinverkeer weer hervat.

Rond 08.30 uur onstond als gevolg van hevige regenbuien flinke wateroverlast in de Koningin Wilhelminastraat in Westkapelle. De brandweer is ingezet om het water weg te pompen. Bij de Deinsvlietweg bij Ritthem (foto 1) sloeg rond 07.10 uur de bliksem in in een boom. In Middelburg ontstonden op de Schroeweg verkeersproblemen door de hevige regenval.
 
In Biervliet onstond rond 08.00 uur flinke schade na een blikseminslag aan de Paulinaweg. In Yerseke (foto's 2,3,4) was onder meer sprake van wateroverlast in de Breeweg en de Spuistraat. De brandweer heeft het water weggepompt.

In Tholen (foto 5,6,7) was rond 14.40 uur sprake van flinke wateroverlast in de Koningin Julianastraat. Toen de brandweer ter plekke kwam was het water echter alweer flink gezakt. Zo'n twintig minuten eerder, rond 14.20 uur, was ook al wateroverlast ontstaan op de Hoenderweg (foto 8,9) in Sint-Annaland. In de Oosterstraat (foto 10) was vrijwel gelijktijdig een woning onder water gelopen. Bij beide meldingen is de brandweer ingezet.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (8-8-2008 om 10:32)
Heerlijk die hagelkanonnen, mensen die erover zeuren zijn gewoon importgekken. Ga lekker terug waar je vandaan kwam. Dit hoort bij gebieden waar fruittelers zitten. Lijkt erg veel op mensen die naar hoofddorp verhuizen en opeens klagen over de vliegtuigen!
Inge (7-8-2008 om 20:01)
Maar nu gaat deze discussie over de hagelkanonnen, terwijl het artikel over noodweer gaat. Ik heb er serieus van genoten vanmorgen. Wakker worden met regengekletter, lichtflitsen en knallen. Ik heb de gordijnen open gedaan en heb in mn bedje liggen kijken.
Jojo (7-8-2008 om 19:41)
Echt heel veel water gevallen in st-annaland is de hoenderweg ondergelopen
J de Jager (7-8-2008 om 19:37)
Mensen, jullie discussie over het wel of niet last hebben van een hagelkanon van een fruitteler heeft volgens mij helemaal niks te maken met dit item. Ga op een forum hierover in discussie. Onweer prachtig, alleen wat minder op de snelweg vanmorgen. Zweet in m'n handen veel aquaplanning.
Geheim (7-8-2008 om 19:34)
Bij ons is er wateroverlast geweest in de buurt.
Boris (7-8-2008 om 19:30)
Wat ik me afvraag wat heeft de discussie hagelkanon nu te maken met deze onweers bui die vanmorgen gevallen is??
Cookie-instellingen beheren