Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie overtredingen rookverbod horeca

Toegevoegd: 13-08-2008, 08.50 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Drie horecagelegenheden in de provincie hebben onlangs een waarschuwing gekregen vanwege het overtreden van het rookverbod dat sinds 1 juli van kracht is.


De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) controleerde sinds de invoering van het verbod ruim 3.000 horecagelegenheden, waarvan 149 in Zeeland. Landelijk gezien bleek vier procent zich niet aan de regels te houden. In Zeeland ging dat om slechts twee procent: drie horecagelegenheden hielden zich niet aan het verbod.

De ondernemers die er nu met een schriftelijke waarschuwing vanaf zijn gekomen kunnen binnenkort een tweede inspectie verwachten. Als opnieuw een overtreding wordt geconstateerd kan een boete worden gegeven.

Inmiddels heeft de VWA via de Warenklachtenlijn landelijk gezien ruim zevenhonderd formulieren binnengekregen van mensen die klaagden over roken in horecagelegenheden. Daarvan zijn er inmiddels 529 afgehandeld. Deze gelegenheden krijgen eerst een waarschuwingsbrief maar krijgen daarna sowieso ook nog een bezoekje van de VWA.

De komende tijd zullen ook nog niet eerder gecontroleerde zaken worden bezocht. De afgelopen tijd ging het met name om fastfoodbedrijven, eetcafé's, lunchrooms, cafés, discotheken en recreatiebedrijven. Na de vakantieperiode staan echter ook veel sportkantines, theaters en sociaal-culturele instellingen op het programma.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leonieke (14-8-2008 om 00:37)
Goeie filters zijn er al uitgevonden,supersmokers maar het blijkt uit onderzoek dat je zelfs met daarmee nog meerookt dus dat heeft geen zin. Maar iedereen in Nederland luistert er wel naar wat de overheid zegt. Iedereen klaagt erover maar toch staan alle rokers elke keer met hun sigaretje buiten.
C haak (13-8-2008 om 23:02)
Ik ben een niet roker,maar ik vind ook dat ze te ver gaan.In een restaurant ala beneur.Maar niet in een bruin cafe.Voor ons nier rokers word het super ongezellig omdat ons rokend gezelschap steeds naar buiten of een rookruimte gaan.Ik kan merken dat we een christelijke regering hebben.
Thiee (13-8-2008 om 21:37)
@ sammiej: mensen die niet roken willen ook wel eens naar een kroeg oid, en die willen niet die vieze rook inademen!! Dus een beetje een vreemde reactie van jou....
O c (13-8-2008 om 20:16)
Als iedereen nu eens zou stoppen en minder tanken waar zou de belasting dan z`n geld vandaan halen,laat iedereen toch lekker doen waar hij/zij zin in heeft.
Gerda (13-8-2008 om 20:15)
Van mij mogen ze de allcohol verbieden ipl van sigaret.Hoevaak hoor je wel niet dat kerels hun vrouw slaan als ze alcohol op hebben dus verbieden maar
Erwin (13-8-2008 om 18:51)
Veel kritiek op China leveren maar wij hier in dit kikkerlandje doen er momenteel niet veel meer voor onder. We krijgen er voorlopig alleen maar plichten bij maar geen rechten. Alleen een zwijgrecht want ook je stem telt al jaren niet meer mee,en luisteren doen ze ook niet naar je.
Cookie-instellingen beheren