Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Mysterieuze dood hondje Spooky in Sluis

Toegevoegd: 13-08-2008, 09.19 uur
Door: Roland de Jong
SLUIS - In Sluis is maandag een hond op mysterieuze wijze om het leven gekomen.


Hondenbezitter Kees van Sante uit Sluis was maandag enkele oude spullen in zijn auto aan het laden om die naar de milieustraat in Oostburg te brengen toen hij opmerkte dat zijn drie hondjes naar buiten waren geschoten. De hondjes waren naar een grasveldje nabij de Grote Maagdenstraat gerend.

Kees' schoonzoon ging direct naar het veldje om de hondjes weer terug te halen. Nadat hij de eerste twee hondjes had gepakt schrok hij zich rot: het derde hondje, een shi tzu met de naam 'Spooky', lag levenloos op de grond. Pogingen om het beest te reanimeren mochten niet baten.
 
Een man met een andere hond die zich ook op het veldje bevond gaf aan dat hij niets opmerkelijks gezien had. De politie kwam ter plekke en die raadde Van Sante aan om naar een dierenarts te gaan om de exacte doodsoorzaak vast te stellen. Die zal binnenkort sectie doen.

Volgens Van Sante is er inmiddels een getuige die heeft gezien dat een man het diertje heeft geschopt. Wat er precies is gebeurd is echter nog niet duidelijk. Bij de politie stond woensdagmorgen alleen nog maar een melding geregistreerd over het voorval. Er is nog geen aangifte gedaan. Spooky's eigenaar laat in een reactie weten dit binnenkort te gaan doen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fam a de maillie (13-8-2008 om 22:25)
Ik hoop dat de dierenarts kan vinden waar aan spooky gestorven is. En mensen in Sluis, let goed op.
Fam a de maillie (13-8-2008 om 22:24)
Als Spooky echt is dood geschopt.dan moeten ze die man eens goed tepakken nemen. Ik heb het met tranen in me ogen zitten lezen en ik heb ook familie in Sluis wonen die dicht bij het veldje wonen. Die durven hun hondje daar niet meer uit te laten. Sterkte en ik hoop dat de dierenarts wat vindt.
Richard (13-8-2008 om 18:39)
Als het een hartstilstand was veel sterkte, echter lopen er genoeg zieke mensen op deze wereld. Als je je al een held voelt door een hond te schoppen neem er dan een van formaat maar niet zo'n kleintje die zich niet kan verdedigen. Probeer dat maar eens bij die van mij en hij eet je op (kangal).
Francis (13-8-2008 om 18:28)
Ik wilde de baasjes veel sterkte toewensen en ik hoop dat ze snel de doodsoorzaak zullen vinden. Heb het ook zelf mee gemaakt, was aan het wandelen met de hond en die zakt ook zomaar door zijn pootjes en bleek hij geen hartslag meer te hebben. Later bleek dat hij een hartstilstand heeft gehad.
K (13-8-2008 om 17:41)
Mogt het waar zijn dat het beestje doodgetrapt is mogen ze van mij de naam en het adres van de dader wel bekend maken ik heb hier geen woorden voor als je zonnodig een hond moet schoppen pak dan een dherder of rotweiler die bijten terug en laten niet meer los,maar zo'n weerloos klein diertje waarom
Beau (13-8-2008 om 17:27)
Hallo, ten eerste wat erg voor het hondje en het baasje, veel sterkte! En ten tweede, hier is zeker een dierenbeul aan de gang hopenlijk doet de politie er iets aan want dit moet stoppen!
Cookie-instellingen beheren