Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
91 files van totaal 335 km

Ophef over flitsers bij Welkom bord

Toegevoegd: 13-08-2008, 09.56 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Dagblad De Telegraaf besteed vandaag aandacht aan flitsacties bij de 'Welkom in Zeeland-borden' op de grens van Zeeland en Noord-Brabant. Gasten zijn immers welkom, maar alleen als ze zich netjes aan de snelheid houden...
 
Met enige regelmaat worden door het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) achter de gastvrij en vriendelijk ogende borden mobiele radarcontroles opgebouwd. Dit natuurlijk tot ongenoegen van menig automobilist die het gaspedaal net iets te ver heeft ingetrapt. Reden genoeg voor De Telegraaf om woensdag in de ochtendkrant aandacht te besteden aan de controles.


De politie laat volgens de krant in een reactie weten geen invloed te hebben op de locaties waar door het BVOM wordt geflitst.
 
Gedeputeerde Poppelaars, onder meer verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid geeft in de krant aan dat 'stiekeme controles achter een welkomstbord te ver gaan'. Of het BVOM zich daar iets van aantrekt is natuurlijk maar de vraag...


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
IbizaTDI rijder (18-8-2008 om 18:55)
@suus: Dus jij bent degene die altijd een karavaan achter zich heeft als je aan het inhalen bent. De meeste irritatie komt volgens mij hierdoor.
Nico (17-8-2008 om 18:04)
Het is wel duidelijk. Het zijn overwegend de jongere onervaren (zondags)rijders die denken dat verkeersregels alleen voor anderen gelden. Schadestatistieken wijzen uit dat juist deze groep de meeste ongevallen en schade veroorzaakt. Terecht dat zij voor hun verzekering meer premie moeten betalen.
Ano (16-8-2008 om 00:31)
@suus! Dus jij haalt met 120 een auto in die ook 120 rijd? Hoelang blijven jullie naast elkaar rijden dan?
Peter (15-8-2008 om 23:47)
Een van de dingen die je leert met rijles, pas je aan aan het overige verkeer! Dus 80 rijden onder het mom van "het mag" is onzin en gevaarlijk. Te hard rijden mag niet, maar al die moraalridders die met 2 km per uur verschil inhalen hebben boter op hun hoofd.
Ano (15-8-2008 om 17:57)
@tmrh: Wat jij opnoemt is een aparte situatie. Logisch dat je bij harde regen langzamer gaat rijden! Ik doel meer op de algemene gevallen van langzaamrijders!
Suus (14-8-2008 om 22:21)
120 is bij mij altijd 120! En geen 140 om in te halen. De meeste ongelukken gebeuren door mensen die 140 rijden idd! Of die zich irriteren als andere mensen ook aan het inhalen zijn..
Cookie-instellingen beheren