Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Brandweer ingezet voor ongeval op A58 Goes

Toegevoegd: 14-12-2005, 23.39 uur
Door: Brandweer Goes

GOES - Een merkwaardig ongeval voltrok zich woensdagmorgen tijdens de ochtendspits op de zuidelijke rijbaan van de A58 ter hoogte van het viaduct over de Drieweg bij Heinkenszand.

Twee personenauto's raakten met elkaar in botsing op de A58. Beide bestuurders raakten daarbij dusdanig de macht over het stuur kwijt dat ze tegen de naast de weg gelegen dijk opreden. Daardoor werden de beide auto's als het ware gelanceerd en kwamen ze aan de andere kant van de dijk zo'n vijf meter lager in een sloot tot stilstand. De bestuurder van één van de auto's kon ongedeerd uit zijn voertuig stappen. De bestuurster van de andere wagen raakte echter gewond.

In eerste instantie werd alleen een ambulance naar de plaats van het ongeval gestuurd. Toen die echter ter plaatse kwam werd direct assistentie van de brandweer gevraagd om te assisteren bij het uit haar voertuig halen van het slachtoffer.

Tevens werd gevraagd of de brandweer op de plaats van het ongeval de nodige verlichting kon verzorgen. Vanaf de post 's-Heer Arendskerke rukte daarom een tankautospuit uit, vanaf de post Goes ging het hulpverleningsvoertuig ter plaatse.

Om de vrouw uit haar voertuig te halen hoefde geen hydraulisch redgereedschap in te worden gezet. Wel maakte de brandweer met behulp van ladders en loopplanken een soort brug over de sloot waarin het voertuig lag. Daardoor werd het voor de hulpverleners makkelijker om de vrouw met behulp van een wervelplank uit haar auto te halen.

De brandweer hielp vervolgens met het uit de auto tillen van het slachtoffer. Bergingsbedrijf Van Mourik werd ingeschakeld om de beide ongevalsvoertuigen te bergen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren