Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
79 files van totaal 306 km

Jachtje nacht vast op strand Westduin

Toegevoegd: 15-08-2008, 14.25 uur
Jachtje nacht vast op strand Westduin
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Een Belgisch jachtje heeft vannacht vastgelegen op het strand bij Westduin. Het bootje is vanochtend losgetrokken.


Het motorjacht raakte donderdag door een motorstoring stuurloos. Het kwam door tijden hoog water hoog en droog op het strand terecht. Vanwege het afgaand tij was het zinloos op dat moment nog een sleeppoging te ondernemen. De opvarenden moesten hierdoor de nacht doorbrengen in het drooggevallen vaartuig.

Vrijdagochtend heeft de strandwacht met behulp van een shovel een geultje gegraven om het vlottrekken te bespoedigen. Aan het begin van de middag, ongeveer een uur voor hoogwater, werd tussen het jachtje en de reddingboot Zeemanshoop uit Breskens een sleepverbinding gerealiseerd. Hierna kon het jachtje probleemloos worden vlotgetrokken.

Voor zover bekend is er geen grote schade ontstaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (15-8-2008 om 19:49)
Daar lig je dan....
Cookie-instellingen beheren