Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 36 km

Jongens met wapen in snackbar Souburg

Toegevoegd: 22-08-2008, 02.29 uur
Door: Roland de Jong
OOST-SOUBURG - De politie heeft donderdagavond in Oost-Souburg een groep jongens aangehouden. Eén van hen had een 'wapen' verstopt in een snackbar in de Kanaalstraat. Het bleek achteraf te gaan om een balletjespistool.


Omstreeks 21.00 uur was bij de politie een melding binnengekomen dat een groepje jongens vanaf het Marnixplein richting de Kanaalstraat liep en dat één van hen met een 'vuurwapen' liep te zwaaien. Toen agenten daar aankwamen en om uitlevering van het 'wapen' vroegen, voldeed niemand hieraan.

Daarom werd besloten alle jongens, 15 tot 17 jaar oud en afkomstig uit Vlissingen en Oost-Souburg, ter plaatse aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau voor verhoor. Omdat de jongens minderjarig zijn, werden hun ouders in kennis gesteld. Het wapen werd gevonden in de snackbar, waar het was verstopt. Het bleek te gaan om een balletjespistool.

Tijdens verhoor bekende één van de jongens dat het pistool van hem was. Alle jongens werden daarna weer in vrijheid gesteld en konden worden opgehaald door hun ouders.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sander (25-8-2008 om 12:38)
Wat moet een kind uberhaupt met dat "speelgoed"? Als je als ouder dat geeft is er daadwerkelijk een grote kronkel los.
Car (24-8-2008 om 21:16)
Als het een butenlands balletjespistoolis kan je het niet van echt onderschijden. Maar die in Nederland mogen verkocht worden zijn kleiner en zien er ook anders uit, anders worden ze niet goedgekeurd door de douane.
Iemand (24-8-2008 om 02:50)
Claudia, het blijkt wel dat jij de wapens niet kent anders zeg je niet dat ze het konden zien, het is juist niet van echt te onder scheiden dus bij deze, als je niet weet waar je over praat reageer dan niet.Maar complimenten voor de politie, het zekere voor het onzekere nemen.
Werknemster (23-8-2008 om 14:02)
Maar wat als je svonds aan het werk bent en er komen van die jochies je winkel binnen en bedreigen je met z'n balletjespistool? Geloof me je ziet op dat moment echt niet dat het een speelgoed pistool is hoor. En je bent dan oo zo dankbaar dat de politie deze gasten oppakt.
Werknemster (23-8-2008 om 13:58)
Wie zegt dat het hangjongeren waren? Als mijn buurjongntje met zo een pistool buiten loopt te zwaaien met zijn vriendjes is het toch ook geen hangjongere! Maar hij heeft zo een ding wel. Iedereen heeft het er over dat het maar een speelgoed pistool met balletjes is.
Een moeder (23-8-2008 om 11:23)
Ook hier in zuid lopen ze wel eens met van die speelgoedpistolen (ook wel bibbiguns genoemd) te zwaaien. Neem maar aan dat die dingen niet van echt te zijn. Ik kan me de angst dan ook wel voorstellen.
Cookie-instellingen beheren