Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 17 km

Politie vordert vier rijbewijzen in

Toegevoegd: 25-08-2008, 09.55 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft dit weekeinde van meerdere personen het rijbewijs ingevorderd omdat zij dronken achter het stuur waren gekropen. Ook werd een hardrijder betrapt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden twee rijverboden uitgedeeld. Een 41-jarige automobilist uit de gemeente Sluis kreeg op de Tivoli in IJzendijke een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed.


In Heinkenszand kreeg een 24-jarige automobilist uit de gemeente Borsele een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal toen hij in de Zaagbek werd betrapt toen hij onder invloed van alcohol verkeerde.
 

Zaterdagavond werd op de Grenulaan in Terneuzen een 49-jarige automobilist uit Sint Agatha Berchem (B) betrapt. Hij had meer dan 5,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Hij zal zijn rijbewijs, dat hij overigens niet bij zich had, moeten inleveren.

In de nacht van zaterdag op zondag werd ook het rijbewijs van een hardrijder ingenomen. Een 20-jarige automobilist uit Breskens reed met een gecorrigeerde snelheid van 146 kilometer per uur over de N676 bij Schoondijke. Op de weg geldt een limiet van 80 kilometer per uur.

Diezelfde nacht werd op de Nieuwe Rijksweg bij 's-Heer Hendrinkskinderen het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige man uit de gemeente Goes. Hij had bijna twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

Een 64-jarige automobilist uit Tholen werd zondag rond 17.45 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij was tijdens het parkeren van zijn auto op de parkeerplaats bij de haven in zijn woonplaats tegen een andere auto aangereden. Deze raakte beschadigd. De 64-jarige moest zijn rijbewijs inleveren. Hij is na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (27-8-2008 om 08:43)
@ Joop, Dat lijkt mij ook een strak plan, als je dan ook zeker weet dat zulke mensen die te hard en roekeloos rijden dan ook kijken, uit ervaring weet ik dat de meest bravemensen naar zulke programmas kijken.
Joop (26-8-2008 om 21:37)
Laatste tijd veel verkeersdoden, ook in de polder, Hulst, Kuitaard, Reuzenhoek, vele bloemstukken lags de weg......ook in de avond op polderwegen controleren! en rijbewijs afpakken! laat nabestaanden (als zij dat aankunnen) eens op t.v. hun verhaal doen.
Goesenaar (26-8-2008 om 20:38)
Voorlopig eventje een groot aantal jaren de rijbewijzen van de dronkaards niet terug geven. Alcohol heeft al genoeg (verkeers)slachtoffers gemaakt.
K (26-8-2008 om 17:23)
@vorige2berichten: mensen meld dit dan bij de politie. Deze site kan het verkeer niet handhaven en het heeft totaal geen nut, bel gewoon de politie die kunnen iets aan uw klacht doen. De burgers op deze site niet.
C. Haak (25-8-2008 om 11:44)
En ook in Axel omgeving stationstraat. Momenteel is die afgesloten. Veel automobilisten zien te laat op de kruising Bijlokestraat/Singelweg dat ze niet door kunnen en omdat ze geen zin hebben om te keren rijden ze tegen de rijrichting de Julianastraat in. En ze gaan geen meter uit de kant.
Frans (25-8-2008 om 10:11)
Laat ze 'savonds na 18.00 uur en in het weekend maar eens op snelheid kontroleren op de Guido Gezellestraat en de Axelselsestraat in Terneuzen. Dat wordt beslist een veelvoud van 4. Maar op tijden waarop het nodig is zie je de politie bijna nooit.
Cookie-instellingen beheren