Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
101 files van totaal 343 km

Levensgevaarlijke achtervolging Belgen

Toegevoegd: 28-08-2008, 22.18 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - In Terneuzen heeft zich donderdag een wilde ach-
tervolging afgespeeld nadat de bestuurder van een Belgische
auto juist extra gas gaf toen de politie hem een stopteken gaf.


Agenten zagen de auto rond 14.30 uur rijden over de Nieuwe Diepstraat. Nadat een stopteken was gegeven ging de auto er juist vol gas vandoor door de binnenstad. Via de Binnenvaartweg, de Scheldeboulevard, de Willem de Zwijgerlaan en de Guido Gezellestraat reed men uiteindelijk de Tractaatweg op.

De bestuurder van de auto negeerde onderweg diverse stoptekens en reed met hoge snelheden over fietsstroken waardoor mensen opzij moesten springen om een aanrijding te voorkomen. Dit zorgde voor levensgevaarlijke situaties.

De politie richtte op de Tractaatweg bij Axel een wegblokkade op. Hier werd de auto tot stoppen gedwongen. De auto kwam hierbij echter wel in botsing met een politieauto.

De passagier, een 24 jarige man uit Gent, bleef in de auto zitten en kon gelijk worden aangehouden. De bestuurder ging er echter hard rennend vandoor. In eerste instantie verloren agenten de man uit het oog maar toen een politiehond werd ingezet was de man snel gevonden: hij had zich onder enkele takken van een boom verstopt.

De bestuurder kon rond 16.45 uur worden aangehouden. Het bleek te gaan om een 22-jarige man eveneens afkomstig uit Gent. De beide mannen waren in het bezit van een kleine hoeveelheid softdrugs.

Waarom de bestuurder de stoptekens negeerde is nog niet duidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het vluchtgedrag van de Belgen. Ook de herkomst van de Belgische nummerplaten die op de auto zaten wordt onderzocht. Deze bleken immers vals te zijn.

De politie verzoekt mensen die opzij moesten springen om niet aangereden te worden door de roekeloze automobilist zich te melden op het politiebureau in Terneuzen voor het afleggen van een verklaring.

Door de wegblokkade was ongeveer anderhalf uur sprake van verkeershinder op de Tractaatweg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martin (31-8-2008 om 10:30)
@Marina, even de grens afsluiten? Hoe dan? Met die 3 of 4 auto's die rondrijden als ze al rondrijden. Ze zitten in T'neuzen te typen of rijden meldingen daar. Er staat echt niet op iedere straathoek een agent hoor. Iedereen weet toch dat er veel te weinig personeel is. Dus minder blauw op straat
Rene (30-8-2008 om 10:40)
Waar halen mensen het toch vandaan te zeiken over de politie in zo'n geval??? Jullie snappen er echt niks van! Politiemensen zijn opgeleid voor deze situaties en zullen er alles aan doen het gevaar te beperken. Willen jullie zo een eikel gewoon laten rijden dan...? Petje af voor de politie.
Godsends (30-8-2008 om 09:55)
Crimineel gedrag en goed dat ze gepakt zijn, rien en rob zouden iets verder moeten nadenken voor de politie weer schuldig is verklaard, als ze onder invloed zouden rijden en dan zo'n stunt uithalen zeggen jullie zeker ...waar was de politie, dus 10 en griffel, nu ff flink straffen
Joop (29-8-2008 om 23:49)
Terneuzen is soms net een racebaan, ook overdag al schoolkinderen naar huis fietsen, keihard aanpakken die wegpiraten en drugsrunners opsluiten en auto in beslag nemen, dit gaat nog eens gruwelijk fout, tot er onschuldige doden vallen.
Arnold (29-8-2008 om 22:26)
Yep, werkt goed he zo’n gedoogbeleid, ben je in ieder geval verzekert van toeristen uit het buitenland. Maar ga dan ook niet zeuren dat ze de regels overschrijden! Begin eerst maar bij de wortel, Terneuzen zou er een stuk aangenamer op worden als heel die zooi wordt opgedoekt.
Marina (29-8-2008 om 22:13)
Eindelijk durven ze ze eens te pakken, die andere die wel op wegmisbruikers waren, die hebben ze uiteindelijk moeten laten gaan. Terwijl ze gemakkelijk alle grensovergangen hadden kunnen laten afsluiten, om ze tegen te houden. In België gaan sommigen er prat op boetes ontlopen door vals kenteken.
Cookie-instellingen beheren