Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
51 files van totaal 179 km

Bus CSW reis in brand gestoken in Middelburg

Toegevoegd: 30-08-2008, 10.23 uur
Bus CSW reis in brand gestoken in Middelburg
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg is vrijdagavond een grote touringcar in brand gestoken. De bus zou gebruikt worden voor een reis van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW).

De bus zou gebruikt worden voor de Engelandreis die de VMBO-afdeling van de CSW elk jaar maakt. De school heeft inmiddels extra bussen geregeld en het kamp kan zodoende dus gewoon doorgang vinden. Wel hebben enkele docenten die mee zouden op het kamp door het voorval weinig kunnen slapen, aldus de school. De scholieren zijn vanochtend rond 09.00 uur vertrokken naar hun eindbestemming: Canterbury.
 
De brandende bus werd overigens bij toeval ontdekt door de brandweer. Rond 23.55 uur kreeg die een melding van een containerbrand bij de Nadorstweg. Op weg daarnaartoe werd de brand ontdekt. Er werd direct gestart met blussen en een tweede voertuig werd de containerbrand. Ook dat voertuig moest echter worden ingezet bij de brandende bus en zodoende werd een derde voertuig opgeroepen om de container te blussen. Gelukkig ging dit om een klein brandje zonder groot gevaar voor uitbreiding.
 
De touringcar heeft door de brand grote schade opgelopen. Er is op meerdere plekken brand gesticht. De politie heeft echter nog geen enkel spoor naar de dader(s). Bergingsbedrijf Kuzee uit Vlissingen heeft de bus weggesleept.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
B (1-9-2008 om 20:33)
Schijnt dat dit busje 1,5 miljoen heeft gekost, toch hoop geld voor de verzekering, dit was de 1e rit van deze bus
Nickey (31-8-2008 om 16:45)
Hebben ze het hierover een pyromaan? Nee. Misschien een jaloerse Hollandse touringcarchauffeur. Het zijn Engelse bussen. Maar hoe dan ook, blijf idd met je handen van een ander zijn spullen.
.. (31-8-2008 om 10:52)
Ik hoop dat de dader(s). zo snel mogelijk op worden gepakt, eerst coniferen, toen containers, en nu al touringcarbussen. Wat is volgende? Het was wel een beetje slecht geregeld; ze hebben hem weggesleept, maar gister aan het einde van de middag lag er nog allemaal glas.
IbiziaTDI rijder (30-8-2008 om 23:54)
Wat is het tegenwoordig toch moeilijk om van iemand anders z'n spullen af te blijven. Als er ingebroken wordt in een auto dan gaat het nog tenminste om persoonlijk gewin. Hier heeft niemand wat aan.
Roos (30-8-2008 om 23:23)
Volgens mij kickt de persoon op alle aandacht. Door al ons geschrijf zal deze idioot allen maar doorgaan ik hoop daarom dat ze de persoon in kwestie snel pakken.
Schouwen (30-8-2008 om 20:57)
Petje af voor de leerkrachten ( en de inspringende busmaatschappij) die een halve nacht in touw zijn geweest om toch volgens planning te vertrekken... super!!
Cookie-instellingen beheren