Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 212 km

Kapitein Noors tankschip krijgt 2250 euro boete

Toegevoegd: 02-09-2008, 12.38 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De waterpolitie heeft zaterdag de kapitein van een Noorse tanker beboet wegens het varen met gevaarlijke stoffen aan boord, terwijl hij dit niet bij de autoriteiten had gemeld.


De waterpolitie zag het 147 meter lange schip rond 16.00 uur bij de Rede van Vlissingen over de Westerschelde aan het varen. Het schip was bij het Schelde Coördinatiecentrum in Vlissingen niet aangemeld als zijnde een schip dat gevaarlijke stoffen vervoerde.

Ter controle gingen de agenten aan boord en zagen dat het schip leeg was van nafta, een gevaarlijke stof, maar niet gasvrij. De 53-jarige Noorse kapitein verklaarde dat zijn schip leeg van nafta onderweg was van Antwerpen naar Elmesvaagen in Noorwegen.
 

Hij bevestigde dat zijn schip gevaarlijke stoffen aan boord had. Men was vergeten de lading zoals voorgeschreven te melden. De Waterpolitie maakte proces-verbaal op legde de kapitein, na overleg met het Openbaar ministerie, een boete van 2.250 euro op.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren