Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Mensen onwel na lekkage Antwerpen

Toegevoegd: 02-09-2008, 15.08 uur
Door: Roland de Jong

PUTTE - In Putte (gemeente Woensdrecht) zijn dinsdagmiddag diverse personen onwel geworden nadat bij een raffinaderij in Antwerpen een nog onbekende stof was ontsnapt.


Tussen half één en één uur kwamen bij de gemeente Woensdrecht tientallen klachten binnen van mensen in Putte, dat op ongeveer tien kilometer van de provinciegrens ligt, die een soort 'diesellucht' roken. Ook werd een aantal mensen onwel.
 
Ongeveer tien brandweerwagens en diverse ambulances werden opgeroepen om hulp te verlenen. Hoeveel slachtoffers er precies zijn is niet bekend. De brandweer verricht metingen. Ook de Zeeuwse hulpdiensten zijn geïnformeerd over het voorval. Voor zover bekend zijn er echter nog geen klachten uit onze provincie.

De stanklucht zou inmiddels ook tot klachten uit Roosendaal en Nispen hebben geleid. Mensen in de regio Midden- en West Brabant die last hebben van de lucht kunnen bellen met de regionale milieudienst: 0165-559850. Er is ook een speciale informatielijn van de gemeente Woensdrecht opengesteld: 0800-0202010.

De lekkage in de Antwerpse haven deed zich rond 12.30 uur voor bij de Esso-raffinaderij. Volgens Belgische media lekte tijdens een stroomonderbreking de stof waterstofsulfide, een giftig en sterk ruikend gas. Direct na het vaststellen van de lekkage werd de elektriciteit afgesloten en werden alle 600 medewerkers van het bedrijf geëvacueerd. Het lek is inmiddels onder controle.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Clingenaar (3-9-2008 om 14:01)
Gelukkig in Z.Vl. dat er een straffe wind ZW zat, en hebben wij deze keer geluk had. Maarja de expansiedrift van Antwerpen kunnen we niet stoppen, de nieuwe dokken (+ industrie) komen tot Nieuw Namen in de toekomst en zal dit regelmatig voorkomen.
Mimi (3-9-2008 om 13:30)
Wiki: 'Door de giftigheid ervan is het inademen van ook lage concentraties zwavelwaterstof gedurende langere tijd gevaarlijk.' Beangstigend hoor, zeker als je niet weet in welke hoeveelheden het (nog) in de lucht zit. En hulpverleners gaan er met risico voor eigen gezondheid naar toe. Petje af!
Reinier (3-9-2008 om 12:50)
Het betrof zwavelwaterstofwolk, oftewel rotte eierenlucht
Bezorgde inwoner (3-9-2008 om 09:12)
Dan vraag ik me toch af of hulpinstanties op tijd geïnformeerd zijn door de belgische intstanties ivm de verspreiding van die giftige lucht en/of het alarm (die je elke 1e maandag vd maand hoort) is afgegaan zodat mensen voorzorgsmaatregelen konden treffen in die regio.
Cookie-instellingen beheren