Weerbericht:
Vannacht in het noorden en westen plaatselijk mist. Overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderzoek na steekpartij Middelburg

Toegevoegd: 03-09-2008, 16.49 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft in Middelburg een onderzoek gehouden naar aanleiding van een steekpartij waarbij één persoon gewond is geraakt. Twee personen zijn aangehouden.
 
De steekpartij vond woensdag rond 12.30 uur plaats op de Oude Vlissingseweg tussen Middelburg en Groot Abeele. Twee Souburgers van 20 en 21 jaar oud hadden kort daarvoor een woordenwisseling met een 22-jarige plaatsgenoot en een 29-jarige Middelburger. De laatste twee fietsten over de Oude Vlissingseweg in de richting van Middelburg toen ze werden ingehaald door de Souburgers.


Hierna ontstond de woordenwisseling. De 22-jarige Souburger werd hierbij met een scherp voorwerp in zijn been en arm gestoken. De daders vluchtten weg in de richting van Oost-Souburg. Het slachtoffer en de 29-jarige fietsten naar een woning op de hoek van de Statenlaan en de Spinhuisweg in Middelburg. De gewonde werd hierna per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. 

Nadat het slachtoffer was afgevoerd werd de omgeving afgezet met linten. Technisch rechercheurs in witte pakken onderzochten onder meer bloedsporen. Rechercheurs in burger hielden een buurtonderzoek.

De 20- en 21-jarige Souburgers werden binnen korte tijd na de steekpartij aangehouden. Ten minste één van de twee werd opgepakt in een woning aan de Ijsselstraat in Oost-Souburg. Leden van de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van de Politie Zeeland hebben de arrestatie verricht. Na de aanhouding hielden vier agenten de woning enige tijd in de gaten.

De politie heeft de zaak nog in onderzoek. De aanleiding voor de woordenwisseling en de steekpartij die daarop volgde is nog niet duidelijk.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronny (5-9-2008 om 11:54)
Hallo waar gaat dit over? Dit gaat over de steekpartij in middelburg en niet over die scholieren die protesteerden.
Jaap (4-9-2008 om 22:33)
Vervolg: Het is niet voor niks dat de politie het vertrouwen heeft opgezegd in de politie. Dat heeft ook te maken met die scholierenrellen. Het gebrek aan vertrouwen van de korpsleiding. Een kennis bij de politie vertelde mij dat er al geoordeeld werd voordat het onderzoek was afgerond...
Jaap (4-9-2008 om 22:29)
Zodra de politie hard optreedt, dient gelijk iedereen een klacht in tegen de politie. Zo zit de regering en de politie tegenwoordig in elkaar. Het ergste is, dat ze iedere klacht serieus nemen en zeker als het uitgebreid in de media is.
Martin (4-9-2008 om 17:58)
@river. vervolg: En als de rode rechters vervolgens hun linkse mediavriendjes beschermen om het beeldmateriaal niet aan justitie af te staan blijft dus enkel die 3 minuten over wat we allemaal al zo vaak gezien hebben en waarvan ik zeg: Gaat niet te ver. Als het al 3 minuten is.
Martin (4-9-2008 om 17:56)
@River. Ja maar dat komt door de rode en linkse invloed in dit land. Ik vind een beetje zwaaien met de wapenstok geen buitensporig geweld. En die enkele tik die wel werd uitgedeeld: Niemand weet wat daar aan vooraf ging want de likse media zend enkel uit in haar eigen straatje. WV
River (4-9-2008 om 15:04)
@ martin; Hoe kun je een demonstratie (waarvan bewezen is dat de politie overdreven heeft gereageerd, in de meeste gevallen) nou vergelijken met zoiets!? Sorry, maar dat vind ik nou echt te ver gaan.
Cookie-instellingen beheren