Weerbericht:
Plaatselijk mist. Overdag zonnige perioden. Vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Opnieuw grote brand in schuur Kerkwerve

Toegevoegd: 04-09-2008, 08.46 uur

De video wordt ingeladen...

Door: P.Z.C.
KERKWERVE - Een felle brand heeft gisteravond de opslagschuur van pluimveebedrijf Reigersburg aan de Brasweg in Kerkwerve in de as gelegd. Bij de brand is asbest vrijgekomen uit het dak.


Inwoners van Kerkwerve moesten daarom hun ramen en deuren gesloten houden. De brand brak om 21.15 uur uit en was om ongeveer 22.30 uur onder controle. Tijdens de brand ontplofte een gastank. Mens en dier bleven echter ongedeerd.

De brandweer hield het woonhuis nat en wist de kippenschuur te redden. Die schuur was overigens leeg. De dieren zijn vorige week verkocht. Gistermiddag woedde ook brand in het bedrijf. Die ontstond door een koelkast in de schuur. Vermoedelijk zijn daar materialen blijven smeulen en laaide het vuur later weer op.

De kippenboer werd door passanten attent gemaakt op de rook die gisteravond uit de schuur kwam. De brandweer moest al snel het sein middenbrand geven, waardoor blusgroepen uit de omgeving, zoals Burgh-Haamstede, werden opgeroepen assistentie te verlenen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren