Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
37 files van totaal 112 km

Ernstig ongeval met tractor Wemeldinge

Toegevoegd: 05-09-2008, 10.06 uur
Ernstig ongeval met tractor Wemeldinge
Door: Manfred Berrevoets
WEMELDINGE - Bij een ernstig ongeval op de Westelijke Kanaalweg bij Wemeldinge is vrijdagochtend tenminste één persoon gewond geraakt.


Rond kwart over negen kwamen een personenauto en een tractor frontaal met elkaar in botsing. De personenauto, met achter het stuur een 24-jarige vrouw uit Tilburg, wilde een vrachtwagen in halen, hierbij kwam ze frontaal in botsing met een tegemoetkomende traktor. De traktor, bestuurd door een 16-jarige jongen uit Kapelle, sloeg om en belandde op zijn kant in de berm. De 16-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij.
 
De 24-jarige vrouw belandde met haar auto aan de andere kant van de weg en kwam bekneld te zitten in haar voertuig. Ze werd door brandweerpersoneel uit haar auto bevrijd waarna ze met nog onbekend letsel werd overgebracht naar het ziekenhuis. Naast de brandweer zijn er ook twee ambulances ingezet en is de hulp ingeroepen van de Rotterdamse traumahelikopter. Deze is enige tijd later weer gecanceld.

Beide voertuigen zijn voor nader technisch onderzoek overgebracht naar een bergingsbedrijf.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adrie (getuige) (6-9-2008 om 15:59)
Het volgende wil ik kwijt: Als de tractorchauffeur niet zo snel had gereageerd, was het leed vele malen erger geweest. Gelukkig bleef hij zelf zo goed als ongedeerd. Verder alle lof voor de hulpdiensten, ik ben onder de indruk van hun adequate en professionele optreden.
Juri (6-9-2008 om 15:37)
Het lijkt wel of sommige mensen niet kunnen lezen. Er staat duidelijk dat die vrouw verkeerd was. De jongen valt niks te verwijten. Petje af voor snelle reactie van hem. Maar sommige mensen oordelen zo snel echt niet normaal. Iedereen is maar een mens en maakt fouten.
Toon (6-9-2008 om 13:00)
Inhalen op deze weg is een riskante operatie. Snap niet dat mensen op dit stukje weg nog gauw even voorbij een vrachtauto willen gaan. Hulde voor de tractorbestuurder! Spijtig voor de Tilburgse, die de situatie verkeerd heeft ingeschat.
Ellen, boerin (6-9-2008 om 12:14)
Eerst een compliment voor de chauffeur v.d tractor. En wat zijn we het weer druk met oordelen. Weten jullie dat volgens cijfers van ROVZ v.d 350 doden in de afgelopen 10 jaar slechts bij 10 landbouwverkeer was betrokken, en bij 2800 gewonden 350 keer. Het kan altijd beter, maar stop met oordelen!
Nur (6-9-2008 om 11:55)
Waarom al die discussies? Wens gewoon beterschap en sterkte de politie zal aangeven wie de schuldige is. Sterkte tante we zijn bij je!
Kees (brandweer Wemeldinge) (6-9-2008 om 10:14)
Heb net de moeder van de tractorbestuurder gesproken hij kon er niets aan doen. Voor het slachtoffer een geluk dat hij naar rechts de berm in reed anders waren de gevolgen ernstiger geweest. De reactie van de DHR van Driel slaan nergens op.
Cookie-instellingen beheren