Weerbericht:
Af en toe zon en plaatselijk een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Automobilist laat gewonde fietser achter

Toegevoegd: 06-09-2008, 10.33 uur
Door: Roland de Jong
HULST - Een onbekende automobilist is er vrijdagavond direct vandoor gegaan nadat hij in Hulst een fietser had aangereden. De fietser raakte gewond.


Het ongeluk vond rond 18.50 uur plaats op de splitsing van de Grote Markt met de Steenstraat. De fietser kwam vanuit de Steenstraat. Op de splitsing met de Grote Markt wilde hij de rijbaan oversteken om in de richting van de parkeerplaats te rijden.

De automobilist kwam op dat moment vanuit de Gentsestraat en reed tegen het achterwiel van de fiets waardoor de achterzijde van de fiets over de motorkap schoof. De fietser werd in de lucht geworpen en viel vervolgens op de rijbaan. De man liep gekneusde ribben op en is behandeld in het ziekenhuis.
 
Van de automobilist ontbreekt ieder spoor.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Robert (10-9-2008 om 17:58)
Heel veel beterschap aan het slachtofer, en ik hoop dat die lafaard opgepakt gaat worden, slaat toch nergens op?!
Martin (7-9-2008 om 12:56)
Daarnaast zouden er een minimumstraffen in NL moeten worden ingevoerd ipv maximum. Minimaal 10 jaar voor het verlaten plaats ongeval lijkt me wel wat. En met letsel en/of de dood gewoon minimaal 10jr erbij. En laat ze lekker kanalen enzo graven, bv bij Westdorpe. Kunnen ze zo aan hun eten komen.
Martin (7-9-2008 om 12:53)
@Mark, kan best zijn wat je daar zegt maar voorlopig is er hier een misdrijf gepleegd. En het verlaten van de plaats ongeval, maar ook het in hulpeloze toestand achter laten van het slachtoffer. En dat moet KEIhard worden bestaft. Zo iemand mag nooit meer enig voertuig besturen. Nee ook geen fiets.
Rik (7-9-2008 om 12:42)
Doorrijden is wel erg asociaal, maar zolang de wetgever de fietsers en voetgangers te allen tijde in bescherming neemt en de automobilist altijd aansprakelijk stelt voor de schade ongeacht de schuldvraag, zul je doorrijders blijven houden.
Super (7-9-2008 om 11:38)
Ik ben bang dat dit MEER gaat gebeuren. Prettige herfstdag gewenst verder, en kijk goed uit!
Mark (7-9-2008 om 07:47)
Zonder details, geen oordeel vellen. Was de fietser verantwoordelijk bezig? Als dat niet zo is, hoe is het dan met de bestuurder? Menig fietser krijgt de schrik van zijn leven door een (bijna) aanrijding met een auto, maar ook menig automobilist door een (bijna) aanrijding met een fietser.
Cookie-instellingen beheren