Weerbericht:
Zonnige perioden, in het zuidoosten meer bewolking en kans op lichte regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Bedreiging met nepwapen na vechtpartij Nieuwland

Toegevoegd: 07-09-2008, 17.17 uur
Door: Roland de Jong
NIEUW- EN SINT JOOSLAND - De politie heeft twee mannen opgepakt na een vechtpartij in een speeltuin in Nieuw- en Sint Joosland. Bij de vechtpartij werden ook bedreigingen geuit met, naar wat later bleek, een neppistool.


De politie kreeg de melding van de vechtpartij in de Scheldepoort-straat rond 14.00 uur binnen. De politie ging ter plekke en kort na de melding volgde de mededeling dat er ook een vuurwapen was gezien bij één van de verdachten.

De politie reed met spoed naar de speeltuin, maar daar aangeko-
men bleken alle betrokkenen weg te zijn gegaan. Kort hierop
kwam een man aanrennen die voldeed aan één van de opgegeven
signalementen. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden.

De verdachte bleek een 37-jarige Middelburger te zijn. Kort daarop kwam een andere verdachte, een 42-jarige man uit Dordrecht kijken wat er aan de hand was. Ook hij werd opgepakt. Het vuurwapen waarmee gedreigd was bleek een speelgoedpistool te zijn geweest. Het 'wapen', dat werd aangetroffen in een woning in het dorp, werd in beslag genomen.

In de tussentijd bleek dat de aanleiding voor de vechtpartij en de bedreiging een ruzie was tussen de kinderen van de verdachten en de slachtoffers. Eén van de betrokkenen was zo erg van de bedreiging geschrokken dat hij niet goed werd en flauwviel. Hiervoor werd een ambulance opgeroepen. De man, een 39-jarige Utrechtenaar, werd door het personeel van de ambulance behandeld.

De beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Daar hebben de twee een bekentenis afgelegd. Rond 20.00 uur werden de twee weer in vrijheid gesteld. Direct hierna is de man uit Dordrecht echter opnieuw aangehouden omdat hij nog enkele boetes open had staan. Hij is hierom overgebracht naar Dordrecht. Daar zit hij nu vast.

Nepwapens en balletjespistolen zijn in Nederland verboden. Onlangs ontstond in Oost-Souburg nog enige commotie nadat omstanders de politie belden nadat zij enkele jongeren met een nepwapen door het centrum hadden zien lopen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (8-9-2008 om 17:07)
De kinderen hadden toch ruzie? Geef je dan als ouder het goede voorbeeld door zelf geweld te gaan gebruiken? Mensen denk eerst na voor je wat doet. Tel tot 10.
Flip (8-9-2008 om 16:48)
Behandelen alsof het een echt wapen is. Streng straffen, want zulke ouders zijn levensgevaarlijk!!!
Annemarie (8-9-2008 om 16:24)
Waar blijft in zulke gevallen jeugdzorg dan? lijkt me niet normaal zo een reactie als kinderen ruzie hebben hoe moeten kinderen dan leren wat "normaal" gedrag is?
Mary-Ann (7-9-2008 om 23:00)
Goed dat hij vastzit: alleen voor de verkeerde reden! Als je iemand bedreigd heb met een (nep)wapen gewoon vast voor 30 dagen. Denk je de volgende keer wel goed na voor je zoiets doet. Angstaanjagend dat dat voorbeelden zouden moeten zijn voor kinderen. Beloofd een hoop goeds voor de toekomst!!
Ali (7-9-2008 om 20:20)
Het moet toch niet veel gekker meer worden,leuk voorbeeld voor de andere kinderen die in de speeltuin waren als volwassenen elkaar een beetje gaan bedreigen .
Carly (7-9-2008 om 17:40)
Zo geef je even een goed voorbeeld aan je kinderen!
Cookie-instellingen beheren