Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
115 files van totaal 453 km

Man twee keer zwaar beschonken achter stuur

Toegevoegd: 07-09-2008, 17.32 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft een 24-jarige Vlissinger dit weekeinde tot twee keer toe aangehouden omdat hij zwaar beschonken achter het stuur was gekropen.


De man werd in de nacht van vrijdag op zaterdag voor de eerste keer betrapt. Rond 04.40 uur gaven agenten de man op het Bellamypark in zijn woonplaats een stopteken. Pas op de Koudekerkseweg zette de man zijn auto stil.

De man moest een blaastest afleggen, maar hij was zo ver heen dat dat niet meer lukte. Met het ademanalyse-apparaat werden drie blaastesten uitgevoerd. Hiervan mislukten er twee. Uit de derde bleek dat de man vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

Omdat er voor een volledig uitgevoerde blaastest altijd twee geldige testuitslagen moeten zijn, is besloten de man via een bloedproef op alcohogebruik te laten controleren. In eerste instantie werkte hij daar niet aan mee, maar toen dit hem werd gevorderd door een hulpofficier van justitie bedacht hij zich dat het misschien toch wel slim was om eraan mee te werken.

Een GGD-arts werd naar het politiebureau geroepen om van de man bloed af te nemen. De man was niet in staat een fatsoenlijke verklaring af te leggen. In afwachting hiervan werd hij ingesloten. Omdat hij ook niet in het bezit van een rijbewijs was, werd zijn auto weggesleept door een takelbedrijf.

Toen agenten vannacht rond 00.35 uur een melding kregen dat een stomdronken man van plan was met zijn auto weg te rijden vanaf de Van Dishoekcstraat gingen zij hier uiteraard meteen op af. Al snel bleek het te gaan om dezelfde 24-jarige Vlissinger.

De man had opnieuw flink te veel gedronken. Hij kon niet op zijn benen staan en praatte met dubbele tong. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hem gevorderd werd mee te werken aan een blaastest. Dit weigerde hij.

De man kreeg daarom een proces-verbaal voor het weigeren van de blaastest. De man kon niet fatsoenlijk meer communiceren en werd daarom overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De dronkelap is vanmiddag verhoord. Hij verklaarde daarbij onder meer dat hij hard aan het proberen is zijn rijbewijs te halen, maar dat dit niet erg wil lukken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (8-9-2008 om 18:03)
2x in het zelfde weekend stomdronken volgens mij heb je dan een drankprobleem,stuur zo'n iemand liever naar de aa dan naar de rijschool,zal een stuk veiliger zijn voor de medemens
Peter (8-9-2008 om 13:15)
Deze man leert nooit, nooit een rijbewijs geven.
ArCo (8-9-2008 om 07:57)
Peuken mogen nergens meer. Maar zuipen mag overal zelfs als je een auto moet besturen.. Ze moeten die drankrijders eens aanpakken. Kom liever iemand tegen met een peuk achter het stuur, dan met een flinke kegel. Nooit zijn rijbewijs laten halen deze PIEP.
Nickey (7-9-2008 om 23:34)
Belachelijk dat deze jongeman nog mag proberen zijn rijbewijs te halen.En inderdaad hij kan beter wat aan zijn drank probleem doen.En laat hem maar voor de kosten van de opgeroepen ggd arts opdraaien.
Goes (7-9-2008 om 19:06)
Heel zielig. Is maar goed dat er geen slachtoffers zijn.
Edje (7-9-2008 om 18:29)
Waarom lees ik niks over een proces verbaal voor het rijden zonder in het bezit zijn van een geldig rijbewijs??? Deze potentiële killer nooit een rijbewijs geven en auto inbeslag nemen!!!
Cookie-instellingen beheren