Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Zeven personen onder invloed achter het stuur

Toegevoegd: 07-09-2008, 17.38 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft dit weekeinde zeven personen, twee bromfietsers en vijf automobilisten, betrapt op het rijden onder invloed.


In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Nieuwediepstraat in Terneuzen een 38-jarige man uit Sas van Gent aangehouden. Hij werd rond 01.00 uur betrapt nadat agenten hem in zijn auto rond hadden zien rijden. De man was vergeten zijn verlichting aan te zetten en werd zodoende aan de kant gezet.

Uit een blaastest bleek dat hij ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man heeft voor beide feiten een proces-verbaal gekregen.

Dezelfde nacht werd op de N251 bij Aardenburg een 53-jarige man uit het Belgische Herzele betrapt die bijna drie keer te veel alcohol had genuttigd. De man werd rond 02.25 uur gecontroleerd nadat hij op was gevallen door zijn slingerende rijgedrag. De Belg moest zijn rijbewijs inleveren.

Op de Sloeweg in Vlissingen werden vannacht kort na elkaar twee mannen betrapt. Een 35-jarige Vlissinger werd rond 02.50 uur aan de kant gezet. De uitslag van de blaastest was dusdanig hoog dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. De man bleek dit echter niet in zijn bezit te hebben. Het rijbewijs van de man was in 1997 ingevorderd na een aanrijding. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Enkele minuten later werd ook een 52-jarige man uit de gemeente Vlissingen staande gehouden. Hij voldeed keurig aan de vraag of "meneer even wilde blazen?", maar slaagde niet voor zijn test. De man bleek bijna vier keer zoveel te hebben gedronken als is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs direct inleveren.

Eerder op de avond had de politie ook al een 69-jarige Terneuzenaar betrapt. De man was rond 00.20 nuur betrokken geraakt bij een aanrijding op de Scheldeboulevard. Een auto voor hem keerde op de weg en hij merkte dit te laat op, zodat hij tegen de andere auto aanreed. De agenten die ter plaatse kwamen namen een blaastest af en hieruit bleek dat de man teveel had gedronken. De man kreeg een rijverbod van 2 uur.

In Zierikzee werd het rijbewijs van een 40-jarige bromfietser uit die plaats ingevorderd nadat een blaastest had uitgewezen dat hij bijna vier keer te veel had gedronken. De man bleek al drie keer eerder veroordeeld voor hetzelfde vergrijp. Hij had dus beter moeten weten...

Ook in Schoondijke werd een bromfietser betrapt die onder invloed op zijn voertuig was gekropen. De man, een 18-jarige uit Breskens, werd rond 03.10 uur op de Lange Heerenstraat aan de kant gezet. Hij bleek bijna drie keer te veel gedronken te hebben. De jongeman bleek geen rijbewijs te hebben, dus de agenten konden dit ook niet innemen. De jongen kende het klappen van de zweep; in mei en juni van dit jaar was hij ook al eens eerder betrapt op het rijden onder invloed. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nickey (7-9-2008 om 23:43)
Kan iemand mij uitleggen waarom een Belg zijn rijbewijs moet inleveren als tie dronken achter het stuur zit en een Pool niet? (elders op HVzeeland) Ik snap het niet,Inleveren en gewoon NOOIT meer terug.Ook voor een dronken buitenlander.Geen onderscheid hierin maken is het beste lijkt mij
Mary-Ann (7-9-2008 om 22:50)
Hier ben je zomaar je rijbewijs nog niet kwijt hoor, helaas! Met drank op rijden: rijbewijs kwijt voor een jaar en dan nog eens betrapt dan maar voor de rest van je leven. Dan zal t snel afgelopen zijn met die fratsen. Het is bij de beesten af wat de straffen hier in Nederland zijn.
RvZ (7-9-2008 om 20:34)
Een ieder die met drank op aan het verkeer deel neemt en dat het rijbewijs word ingenomen,moet nooit meer het rijbewijs terug krijgen,ze leren er toch niks van,blijven gewoon zo doorgaan.
Jootje (7-9-2008 om 20:15)
Nooit meer terug geven!!!!!!!!
Edje (7-9-2008 om 18:34)
Hard optreden tegen zulke lui! Vooral tegen de personen die steeds in herhaling vallen!
Cookie-instellingen beheren