Weerbericht:
Van het noorden uit zonnig en droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Zoekactie voor niets door lichtkogels

Toegevoegd: 08-09-2008, 08.48 uur
Door: Roland de Jong
BRESKENS - De reddingsboot Zeemanshoop heeft zondag enige tijd tevergeefs op zee gezocht naar mensen in nood nadat twee lichtkogels waren gesignaleerd.


De Kustwacht had rond 04.00 uur een melding binnengekregen dat de opvarenden van het vaartuig Great Mary in de Everingen bij Ellewoutsdijk twee lichtkogels hadden gezien. De reddingsboot rukte snel uit en was na ongeveer twintig minuten ter plekke.

Uit contact met de Centrale Terneuzen bleek dat er in het afgelopen uur geen bijzondere zaken op de radar te zien waren geweest. Zodoende werd besloten dicht onder de kant te zoeken. Er werden zoeklichten ingezet en enkele zoekslagen gemaakt.
 
 
Ieder jaar moeten verschillende reddingboten uitvaren voor meldingen van lichtkogels die onterecht worden afgeschoten door mensen die niet beseffen dat dit vuurwerk alleen bedoeld is als noodsignaal. De KNRM laat in een reactie weten te hopen dat 'mensen eens nadenken voor dat ze zulke "grappen" uithalen'.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ankie (9-9-2008 om 16:52)
Inderdaad, de daders alle kosten laten betalen, dit is levensgevaarlijk, als er echt iets loos is denkt men straks nog.....het zal wel weer vals alarm zijn, met alle gevolgen van dien.
Edjuhh (8-9-2008 om 13:28)
550 is veel te weinig voor dat soort lui, die ouder zijn moeten beter weten. Wat als hij iemand dood rijd wat kost het hem dan 700euro? slaat nergens op.
Frans (8-9-2008 om 11:18)
Flinke bekeuring geven en kosten van zoekoperatie laten betalen.
Cookie-instellingen beheren