Weerbericht:
Morgen bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Doe mee met de filevrije dag! [advertorial]

Toegevoegd: 08-09-2008, 09.30 uur
Doe mee met de filevrije dag! [advertorial]
Door: Roland de Jong

Een herfstachtige dag zonder files? Fictie? Niet als het aan de ANWB ligt! Die heeft donderdag 9 oktober 2008 immers uitgeroepen tot Nationale Filevrije dag. En u kunt de ANWB helpen deze dag tot een succes te maken!


Volgens de ANWB is een filevrije dag al mogelijk als minimaal 10 procent van de dagelijkse filerijders meedoet aan de actie. Nederland hoeft niet massaal thuis te gaan zitten, maar simpelweg zijn reisschema aan te passen of te kiezen voor een ander vervoersmiddel. Gaat u bijvoorbeeld op de bewuste donderdag juist extra vroeg van huis, of juist later, dan wordt de verkeersdrukte beter gespreid en zijn er dus minder files. Natuurlijk helpt het ook als u op de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk gaat. En wat dacht u van thuiswerken of videoconferencing?

Files zorgen niet alleen voor veel irritaties, ze betekenen ook heel veel verlies van tijd en geld. Ook is het superslecht voor het milieu. Maatregelen van de overheid bieden volgens de ANWB op korte termijn geen effect dus een actie vanuit de burgers is hard nodig, aldus de organisatie. Naar verwachting zal onder normale omstandigheden op 9 oktober gemiddeld 250 kilometer file staan in de ochtendspits. 's Avonds komt daar nog eens vijftig kilometer bovenop. Om dat aantal terug te brengen naar nul moeten tachtig tot honderdduizend filerijders de oproep beantwoorden.

De ANWB is op 1 september van start gegaan met een campagne om de Nationale Filevrije dag te promoten. Oplopend naar 9 oktober zijn via de website allerlei leuke tips te vinden om de dag tot teen groot succes te maken. Ook kunt u zich aanmelden als deelnemer en zijn er bedrijvenpaketten te downloaden.

   
Deelnemersmeter
Meld u nu aan via de website en zorg dat donderdag 9 oktober inderdaad een dag zonder files wordt! Motiveer anderen en laat weten dat u meedoet aan de actie. Via de meter kun u zien hoeveel mensen u al voorgingen. En kunt u uw eigen reis niet aanpassen, zorg dan dat die van collega's wél verandert. Plan vergaderingen bijvoorbeeld pas later op de ochtend of verplaats deze naar een andere dag. Meer tips vindt u op de website.

Succes!


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Evelyn (8-9-2008 om 13:17)
Leuk plan filevrije dag! Er zullen er vanzelf wel meer bijkomen als de olieprijs zo hoog blijft!
J.l.oosthoek (8-9-2008 om 10:51)
Tip: Thuis blijven!
Cookie-instellingen beheren