Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Fietspaden op Walcheren voor extra veiligheid

Toegevoegd: 08-09-2008, 16.36 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het Waterschap Zeeuwse Eilanden is vandaag begonnen met het aanleggen van fietspaden langs de Koekoeksweg bij Aagtekerke en de Kaasboerweg bij Meliskerke om zo de verkeerssituatie veiliger te maken.


Tijdens de werkzaamheden zijn de Koekoeksweg en de Kaasboerweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Alleen fietsers, lijnbussen en bestemmingsverkeer kunnen nog gebruik maken van de wegen.

Voor het andere verkeer is er bij de Koekoeksweg een omleiding via de Rapenburgweg en bij de Kaasboerweg via de Blauwpoortseweg. Naast de omleidingen verwacht het waterschap geen ander overlast als gevolg van de werkzaamheden.

Omdat het fietspad achter de bestaande beplanting komt, wordt deze gedeeltelijk gesnoeid. Het is verder de bedoeling om de bestaande beplanting zoveel mogelijk te handhaven. Er staan echter enkele bomen in de weg voor de aanleg van het fietspad. Deze moeten worden verwijderd. De werkzaamheden zijn naar verwachting begin december klaar.

De aanleg van de fietspaden kost in totaal ruim 1,8 miljoen euro. Een groot deel daarvan wordt betaald door het waterschap. Het overige deel wordt bekostigd door subsidies van de gemeente Veere (€ 100.000) en provincie Zeeland (€ 200.000).


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet Davidse (8-9-2008 om 22:45)
Het is geweldig goed dat het waterschap hier aandacht aan geeft. Een noodzakelijke aanleg. Krijgen Aagtekerke en Meliskerke nu straks ook een prijs van 5.000 euro zoals Westkapelle voor de Panoramaweg? Of zal men het nu geldsmijterij noemen zoals dat het in werkelijkheid ook is?
Martin (8-9-2008 om 20:23)
Jaja, lekker alles tegelijk afsluiten. Hoe moet dat in de herfstvakantie? Sluiten we dan ook maar gelijk de A58?
Mark (8-9-2008 om 17:44)
Lekker makkelijk om de "omleidingsweg" i.v.m de werkzaamheden tussen Koudekerke en Middelburg ook op te breken.. Maar het is met een uiteindelijk goed doel..
Hoogesteger (8-9-2008 om 16:58)
He, He, eindelijk.
Cookie-instellingen beheren