Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 55 km

Pools stel heeft erg veel geluk bij botsing

Toegevoegd: 08-09-2008, 23.14 uur
Door: Roland de Jong
RILLAND - Een Pools, pasgetrouwd stel heeft vanmiddag wel erg veel geluk gehad bij een ongeluk op de A58 bij Rilland.


Het stel, afkomstig uit Myslowice, had hun auto rond 13.00 uur op de vluchtstrook gezet om op hun wegenkaart te kijken naar de te nemen route. Een vrachtwagenchauffeur reed op dat moment op de rechterrijbaan en was eveneens even de weg kwijt en keek daarom even op zijn tomtom.

Hij week daarbij ongemerkt uit richting de vluchtstrook en overschreed de streep meer dan een meter. Hier reed de chauffeur met 80 kilometer per uur tegen de stilstaande auto van de Polen aan. De auto stond gelukkig genoeg ver aan de kant. Desondanks werd de gehele linkerzijde van de auto opengereten.

Wonderbaarlijk genoeg raakte er niemand gewond. De beide voertuigen zijn weggesleept door een takelbedrijf.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vonck (10-9-2008 om 13:15)
Die chauffeur moet op de weg letten, als hij de weg niet weet dan stopt ie maar even (ook op de vluchtstrook) Wat als er iemand met pech stond? Als mijn oma pech heeft zie ik haar niet die auto in de berm duwen hoor. En niemand stopt om te helpen!
John (10-9-2008 om 08:14)
De wijze les is om niet in de auto te blijven zitten. Auto's kunnen vervangen worden en mensen maken nu eenmaal fouten. Ik heb begrepen dat Rijkswaterstaat met weginspecteurs probeert dit soort ongevallen te voorkomen.
Nickey (9-9-2008 om 23:23)
Of iemand de weg wel of niet kent doet er niet toe. Het had anders kunnen aflopen. Ik feliciteer het stel met hun huwelijk en wens ze veel veel geluk en liefde samen. Engeltjes bestaan wel dus.
S (9-9-2008 om 22:50)
Ook als iemand ergens de weg niet precies weet, vind ik beter dat men dan even op de vluchtstrook gaat staan om te kijken op de kaart of de tomtom.
Eelco (9-9-2008 om 22:07)
@ Jaap: Er zijn chauffeurs die ook wel eens van de A58 af moeten om ergens een vracht te lossen denk je niet ? En niet elke chauffeur weet alles uit zijn hoofd te vinden, logisch dat iemand op zijn TomTom kijkt ;-)
Wouter (9-9-2008 om 18:53)
Wat een gel*l allemaal, de vluchtstrook is toch om te stoppen om wat voor reden dan ook, je mag er toch van uit gaan dat je daar veilig staat. Die vrachtwagenchauffeur moet gewoon op de weg letten, is tenslotte zijn vak.
Cookie-instellingen beheren