Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Pools stel heeft erg veel geluk bij botsing

Toegevoegd: 08-09-2008, 23.14 uur
Door: Roland de Jong
RILLAND - Een Pools, pasgetrouwd stel heeft vanmiddag wel erg veel geluk gehad bij een ongeluk op de A58 bij Rilland.


Het stel, afkomstig uit Myslowice, had hun auto rond 13.00 uur op de vluchtstrook gezet om op hun wegenkaart te kijken naar de te nemen route. Een vrachtwagenchauffeur reed op dat moment op de rechterrijbaan en was eveneens even de weg kwijt en keek daarom even op zijn tomtom.

Hij week daarbij ongemerkt uit richting de vluchtstrook en overschreed de streep meer dan een meter. Hier reed de chauffeur met 80 kilometer per uur tegen de stilstaande auto van de Polen aan. De auto stond gelukkig genoeg ver aan de kant. Desondanks werd de gehele linkerzijde van de auto opengereten.

Wonderbaarlijk genoeg raakte er niemand gewond. De beide voertuigen zijn weggesleept door een takelbedrijf.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lex (9-9-2008 om 17:39)
De vluchtstrook is voor pechgevallen en voor de hulpdiensten. Je kunt er zelfs een boete voor krijgen als je er niets te zoeken hebt... Deze mensen zaten kaart te lezen. En dat doe je maar op een parkeerplaats. rijlessen vergeten soms????
K (9-9-2008 om 17:06)
De vluchtstrook is ook niet bedoeld om er de kaart te lezen, de weg is niet bedoeld om aan je stom stom te prutsen,voor dit soort dingen liggen er nu van die mooie parkings langs de snelweg het kost maar een paar minuten om er te stoppen en daar de kaart te lezen maarja haast haast haast
Jo (9-9-2008 om 14:50)
Nee onder het rijden kijken waar je naar toe moet, dat is lekker veilig. Gelukkig voor deze mensen dat ze er zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen.
Ikke (9-9-2008 om 14:49)
Oke, lex ben ik wel met je eens, maar wat als deze mensen hier nu gewoon met pech hadden gestaan?
Engeltje (9-9-2008 om 14:39)
Een vluchtstrook is voor pech en niet om stil te gaan staan. Praat de vrachtwagenchauffeur ook niet goed. Die moet ook op de weg letten. Het had ook anders kunnen aflopen...
Arjan (9-9-2008 om 14:20)
En dat je tijdens het rijden geen kaart of tom-tom moet lezen/bedienen!
Cookie-instellingen beheren