Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 59 km

Pools stel heeft erg veel geluk bij botsing

Toegevoegd: 08-09-2008, 23.14 uur
Door: Roland de Jong
RILLAND - Een Pools, pasgetrouwd stel heeft vanmiddag wel erg veel geluk gehad bij een ongeluk op de A58 bij Rilland.


Het stel, afkomstig uit Myslowice, had hun auto rond 13.00 uur op de vluchtstrook gezet om op hun wegenkaart te kijken naar de te nemen route. Een vrachtwagenchauffeur reed op dat moment op de rechterrijbaan en was eveneens even de weg kwijt en keek daarom even op zijn tomtom.

Hij week daarbij ongemerkt uit richting de vluchtstrook en overschreed de streep meer dan een meter. Hier reed de chauffeur met 80 kilometer per uur tegen de stilstaande auto van de Polen aan. De auto stond gelukkig genoeg ver aan de kant. Desondanks werd de gehele linkerzijde van de auto opengereten.

Wonderbaarlijk genoeg raakte er niemand gewond. De beide voertuigen zijn weggesleept door een takelbedrijf.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chef (9-9-2008 om 12:19)
Want? Omdat de chauffeur van de vrachtwagen niet oplet en zo een ongeluk veroorzaakt, moeten anderen maar niet op de vluchtstrook staan om de kaart te lezen. Als ik een winkel overval, had de winkel maar geen geld in de kasse moeten hebben. Denk liever na voor een reactie schrijft!
Kees (9-9-2008 om 12:14)
Gelukig zat deze man alleen een kaart te lezen, en niet zijn band te verwisselen. Slimmer is het om tijdens het rijden niet je tom-tom te gebruiken.
Tom (9-9-2008 om 11:47)
En ook dat vrachtwagenchauffeurs hun aandacht beter op de weg kunnen houden.... Ik zie het veel te vaak gebeuren dat vrachtwagens half over de vluchtstrook rijden, omdat ze even niet opletten of met andere dingen bezig zijn.... Lekker als je daar een keer met pech staat.....
Retse (9-9-2008 om 11:00)
Het geeft dus ook aan dat die TomTom's ook erg gevaarlijk zijn!!! Ik neem m'n petje af voor t stel dat ze gestopt zijn, hoeveel mensen proberen er geen kaart te lezen als ze aan t rijden zijn?!?! Ik ben erg blij dat er geen gewonden zijn gevallen!!! Sterkte allemaal.
Bram (9-9-2008 om 09:59)
Raar verhaal! Hoe kan je nu als vrachtwagenchauffeur op de A58 de weg kwijt zijn... Ik kan me dat voorstellen als hij b.v. op een industriegebied de weg kwijt is. Zal wel met andere zaken zijn bezig geweest. Dus niet op de vluchtstrook stoppen als het niet echt noodzakelijk is!!
Siem (9-9-2008 om 09:39)
Ik vind wel dat er tegenwoordig veel chaufeurs over de streep van de vluchtstrook heen komen. Nu was het om een kaart te lezen maar het had ook gewoon een pech situatie kunnen zijn. De ene keer is het Tom Tom , radio of sigaretje draaien. Het geeft toch een moment van onachtzaamheid.
Cookie-instellingen beheren