Weerbericht:
Af en toe zon en plaatselijk een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 9 km

Pools stel heeft erg veel geluk bij botsing

Toegevoegd: 08-09-2008, 23.14 uur
Door: Roland de Jong
RILLAND - Een Pools, pasgetrouwd stel heeft vanmiddag wel erg veel geluk gehad bij een ongeluk op de A58 bij Rilland.


Het stel, afkomstig uit Myslowice, had hun auto rond 13.00 uur op de vluchtstrook gezet om op hun wegenkaart te kijken naar de te nemen route. Een vrachtwagenchauffeur reed op dat moment op de rechterrijbaan en was eveneens even de weg kwijt en keek daarom even op zijn tomtom.

Hij week daarbij ongemerkt uit richting de vluchtstrook en overschreed de streep meer dan een meter. Hier reed de chauffeur met 80 kilometer per uur tegen de stilstaande auto van de Polen aan. De auto stond gelukkig genoeg ver aan de kant. Desondanks werd de gehele linkerzijde van de auto opengereten.

Wonderbaarlijk genoeg raakte er niemand gewond. De beide voertuigen zijn weggesleept door een takelbedrijf.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Par (9-9-2008 om 09:16)
De vrachtwagen chaufeur was er duidelijk ook niet bij met zijn hoofd. De meeste zijn altijd wel met andere dingen bezig naast het besturen van de combinatie! Het had ook een gezin kunnen zijn met pech!
Ricardo (9-9-2008 om 09:03)
@ Lex: Nee, misschien is de vluchtstrook niet bedoeld om kaart op te lezen.. MAAR als daar iemand met pech had gestaan op hetzelfde moment was diezelfde vrachtwagen ook gewoon op de vluchtstrook beland door onoplettendhied.
Sjaak (9-9-2008 om 08:58)
Rijkswaterstaat adviseert dringend om uit je auto te gaan als je stilstaat. Zij proberen zo veel mogelijk van dit soort incidenten te voorkomen door stilstaande auto's te beveiligen met hun eigen voertuigen maar ze kunnen ook niet overal bij zijn. In ieder geval goed dat ze het proberen.
Lex (9-9-2008 om 01:59)
Dit geeft maar weer eens duidelijk aan, dat de vluchtstrook niet bedoeld is om kaart te gaan lezen..
Frans (8-9-2008 om 23:27)
Dit is gelukkig goed afgelopen. Hou je aandacht op de weg vrachtwagenbestuurders, zit geen koffie te zetten of TV te kijken of wat anders te doen wat niets met autorijden te maken heeft en hou vooral afstand...
Cookie-instellingen beheren