Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
40 files van totaal 175 km

Noodweer zorgt voor overlast in hele provincie

Toegevoegd: 11-09-2008, 20.00 uur
Noodweer zorgt voor overlast in hele provincie
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Noodweer heeft donderdag aan het einde van de middag en het begin van de avond in de hele provincie voor overlast gezorgd.
 
Door wolkbreuken was er onder meer in Clinge en Krabbendijke van flinke wateroverlast. Tussen 18.30 en 18.55 uur trok een flinke bui over Clinge (foto 7). Diverse straten, waaronder de 's-Gravenstraat, liepen onder water.


Via wasbakken en toiletten stroomden het water ook huizen binnen. Ook waten putdeksels naar boven gekomen. In slechts tien minuten tijd viel ongeveer 30,2 milimeter water. Ook in Krabbendijke (foto's 1,2,3) was er sprake van forse wateroverlast. Onder meer in de Appelstraat en Morlodestraat stond de weg helemaal blank. Kinderen hadden hier natuurlijk dolle pret.
 
In de Deinsvlietweg in Ritthem (foto's 4,5,6) sloeg de bliksem in in een grote boom. Enkele takken kwamen naar beneden en deze kwam vervolgens dwars over de weg te liggen. De brandweer rukte met een hoogwerker en een tankautospuit uit om de situatie weer veilig te krijgen. Op 7 augustus van dit jaar sloeg de bliksem ook al in in één van de bomen aan de Deinsvlietweg. De gemeente Vlissingen heeft de bomen in de straat toevallig deze week nog geïnspecteerd naar aanleiding van deze inslag.
 
Op de Polredijk (foto 8) tussen Vrouwenpolder en Veere reed rond 18.50 uur een vrouw tegen een lantaarnpaal als gevolg van aquaplanning. Ze raakte niet gewond. Zie ook het bericht met foto's.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mars (10-9-2011 om 23:49)
In Terneuzen zijn toch heel veel auto's zwaar beschadigd door de hagelstenen zo groot als een ei. Bij garagehouders complete voorraden volledig bekogeld, niet normaal!
Engeltje (12-9-2008 om 14:36)
Wat regen niet te wegen kan brengen. paar weken geleden met het noodweer terneuzen flink wat overlast en de kloosterstraat blank. Erg voor de mensen die het binnen hebben gekregen sterkte
Co (12-9-2008 om 12:37)
Weer bij verschillende buren water binnen. Doucheputje in de badkamer boven begon te sputteren wc daarnaast stond 't water te deinen in de pot. Sinds de nieuwe riolering is aangelegd hebben we problemen. Gemeente doe er eens wat aan. Extra pompen of ergens een overstort maken buite 't dorp ofzo.
Cas (12-9-2008 om 08:22)
Middelburg(Dauwendaele): Ik heb in een periode (24 uur) waar ook deze buien plaatsvonden 8,7 mm aan neerslag gemeten.
Lucien van Hootegem (12-9-2008 om 07:28)
Het was behoorlijk tekeer gegaan, dat weertje. Maar bij ons viel gelukkig wel mee: wat gedonderd en geregend. Bij ons en in de omgeving hadden weinig overlast. We konden jammer genoeg niet fietsen, en dat was wel balen!
John,Tholen (11-9-2008 om 22:39)
Hier 28mm gehad in 1,5 uur tijd.
Cookie-instellingen beheren