Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dodelijk ongeluk op kruising Goes

Toegevoegd: 15-09-2008, 01.15 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
GOES - Bij een ongeluk op een kruising in Goes is zondagavond laat een 81-jarige fietser uit Goes om het leven gekomen.
 
De fietser kwam rond 22.45 uur op de kruising van de Patijnweg met de Van de Spiegelstraat en de Kloetingseweg in botsing met een personenauto. De 81-jarige stak de weg over ter hoogte van de spoorwegovergang bij restaurant Ockenburg.


De man werd aangereden door een personenauto waarin twee mannen uit Bergen op Zoom zaten. De mannen zijn 18 en 22 jaar oud. De 81-jarige man kwam uit de richting Goes-Zuid en werd geschept door de auto die uit de richting van Kloetinge kwam.
 
Het slachtoffer werd een flink aantal meters meegevoerd en kwam uiteindelijk naast de auto op het wegdek terecht. Zijn fiets brak in twee stukken. Toegesneld ambulancepersoneel heeft de man nog geprobeerd te reanimeren, maar dit mocht helaas niet baten. Het slachtoffer overleed ter plekke. 
 
De auto is na de botsing enkele honderden meters doorgereden en vervolgens gekeerd en teruggegaan naar de plaats van het ongeval. De mannen die in de auto zaten zijn aangehouden. Ze zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zitten ze nu nog vast.
 
De exacte oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Uit onderzoek is inmiddels duidelijk geworden dat de bejaarde wel verlichting voerde op zijn fiets. De politie heeft de kruising lange tijd afgesloten in verband met onderzoek en bergingswerkzaamheden.

De politie is op zoek naar mensen die het ongeval hebben zien gebeuren, of mensen die de auto van de Brabanders, een zwarte Volkswagen Golf (type4) hebben zien rijden voor het ongeval. Ook is men op zoek naar mensen die kunnen vertellen hoe lang het duurde voordat de auto terugkwam op de plaats van het ongeval en weten waar de auto precies is gekeerd. Getuigen worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Goes of te bellen met het servicecentrum van politie Zeeland, 0900-8844.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Freek (15-9-2008 om 22:26)
Misschien wel een reden om die stoplichten het hele (24 uur per dag) weekend te laten werken. Er fietsen hier namelijk het hele weekend(24 per dag) veel mensen van zuid naar centrum en andersom.
Labrador (15-9-2008 om 21:31)
Heel veel sterkte voor de nabestaande. Om zo als oudje aan je einde te moeten komen en dan nog doorrijden ook. Heb er geen woorden voor.
Vonck (15-9-2008 om 21:18)
Waarom heeft iedereen het over de stoplichten? Op het beeld is toch te zien dat deze werken.
Ulli (15-9-2008 om 20:18)
@anoniem, tuurlijk, zo n flinke buts in je auto heb je als je een arme fietser schept met 30km/h, ja die heb je met een auto van deeg. Je kunt toch zelf wel bedenken dat het harder is gegaan. Helaas ken ik de voorangs-situatie ter plaatse niet. Sterkte aan alle slachtoffers
John (15-9-2008 om 18:49)
Wie z'n fout is het eigenlijk? Als de stoplichten niet werken heb je als fietser volgens mij geen voorrang?
Jan P (15-9-2008 om 17:44)
Erg triest om zo je leven te moeten verliezen. Weet niet wat die automobilist mankeerde om door te rijden, en vervolgens weer terug te komen maar vindt het maar een vreemd verhaal. Maar dat is aan de politie om uit te zoeken. Heel veel sterkte voor de famillieleden...
Cookie-instellingen beheren