Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Dodelijk ongeluk op kruising Goes

Toegevoegd: 15-09-2008, 01.15 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
GOES - Bij een ongeluk op een kruising in Goes is zondagavond laat een 81-jarige fietser uit Goes om het leven gekomen.
 
De fietser kwam rond 22.45 uur op de kruising van de Patijnweg met de Van de Spiegelstraat en de Kloetingseweg in botsing met een personenauto. De 81-jarige stak de weg over ter hoogte van de spoorwegovergang bij restaurant Ockenburg.


De man werd aangereden door een personenauto waarin twee mannen uit Bergen op Zoom zaten. De mannen zijn 18 en 22 jaar oud. De 81-jarige man kwam uit de richting Goes-Zuid en werd geschept door de auto die uit de richting van Kloetinge kwam.
 
Het slachtoffer werd een flink aantal meters meegevoerd en kwam uiteindelijk naast de auto op het wegdek terecht. Zijn fiets brak in twee stukken. Toegesneld ambulancepersoneel heeft de man nog geprobeerd te reanimeren, maar dit mocht helaas niet baten. Het slachtoffer overleed ter plekke. 
 
De auto is na de botsing enkele honderden meters doorgereden en vervolgens gekeerd en teruggegaan naar de plaats van het ongeval. De mannen die in de auto zaten zijn aangehouden. Ze zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zitten ze nu nog vast.
 
De exacte oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Uit onderzoek is inmiddels duidelijk geworden dat de bejaarde wel verlichting voerde op zijn fiets. De politie heeft de kruising lange tijd afgesloten in verband met onderzoek en bergingswerkzaamheden.

De politie is op zoek naar mensen die het ongeval hebben zien gebeuren, of mensen die de auto van de Brabanders, een zwarte Volkswagen Golf (type4) hebben zien rijden voor het ongeval. Ook is men op zoek naar mensen die kunnen vertellen hoe lang het duurde voordat de auto terugkwam op de plaats van het ongeval en weten waar de auto precies is gekeerd. Getuigen worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Goes of te bellen met het servicecentrum van politie Zeeland, 0900-8844.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank (30-12-2008 om 23:16)
Even aan 'loeihard': Laat insinuaties over van stoel wisselen en met drank op rijden maar aan de recherche over. Het is voor beide partijen een vreselijke gebeurtenis.
Kevin (30-9-2008 om 20:51)
Het gebeurt vaak dat daar door rood word gereden ik doe het zelf ook maar is wel erg maar die remweg is wel erg lang. Sterkte voor degene die het hebben meegemaakt.
Daan (17-9-2008 om 17:30)
Reactie van E en Q vind ik ongepast voor de nabestaanden van overleden slachtoffer.
E (17-9-2008 om 11:38)
Mensen lees het bericht over dat er meer duidelijk is over het ongeluk, beide hebben/haddden schuld. Nabestaanden, en de 2 jongens met hun familie heel veel sterkte.
Q (16-9-2008 om 22:15)
10jr geleden ben ik daar zelf geschept. Eigen schuld, het was nog rood voor fietsers. Auto links remde voor oranje, ik dacht: 'fietsen' maar.. de auto van rechts wilde oranje nog halen. Die auto zag er ook zo uit. Snelheid 60. Het is een kruising waar fietsers erg goed moeten uitkijken.
Ex-goesenaar (16-9-2008 om 20:45)
@jan v. souburg: als je op het moment van de botsing direct op de rem trapt rijd je inderdaad met 50 km/p.u. geen honderden meters door! Maar als je een ongeluk meemaakt, ben je in shock óók als bestuurder, het is waarschijnlijk dat er later op de rem getrapt is door deze oorzaak!
Cookie-instellingen beheren