Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken kapitein krijgt 1000 euro boete

Toegevoegd: 15-09-2008, 12.21 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De waterpolitie heeft zondag op de Westerschelde de 50-jarige kapitein van een zeeschip uit Letland aangehouden omdat hij dronken zijn schip voerde.


Het Schelde Coördinatie Centrum in Vlissingen meldde de Waterpolitie dat hen opviel dat een schip uit Letland aan de verkeerde kant van de Wielingen voer en ook niet uitluisterde op het verplichte marifoonkanaal.

Een patrouillevaartuig van de Koninklijke Marechaussee was op dat moment niet ver verwijderd van het schip en ging daarom poolshoogte nemen. Aan boord van het lege 64-meter lange schip kreeg de Marechaussee de indruk de kapitein alcohol had genuttigd en waarschuwde de Waterpolitie.

De kapitein werd door de politie om 12.10 uur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat het definitieve alcoholpromillage 1,7 bedroeg; ruim twee keer de wettelijk maximaal toegestane hoeveelheid.

In overleg met het openbaar ministerie kreeg de Russische kapitein een boete van 1.000 euro en een vaarverbod van zeven uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joop (16-9-2008 om 14:10)
Zatte kapitein Rooibos is de klos!
Rik (16-9-2008 om 01:40)
Dit gebeurt vaker dan wij denken. Vaak wordt hier geen ruchtbaarheid aan gegeven...
Cookie-instellingen beheren