Weerbericht:
Eerst zon, later vandaag regen en in het noorden en oosten onweersbuien
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 19 km

Scooterrijder overleden na ongeluk

Toegevoegd: 18-09-2008, 15.08 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De scooterrijder die donderdagmiddag in Vlissingen zwaargewond raakte bij een ongeluk is overleden. Dat heeft de politie bevestigd.

Het ongeluk deed zich rond 14.10 uur voor op de kruising van de President Rooseveltlaan met de Bloemenlaan. De scooterrijder, een 51-jarige man uit Vlissingen, kwam op de voorruit van de auto van een 23-jarige Vlissinger terecht en klapte vervolgens op het wegdek.


Een opgeroepen traumahelikopter werd gecancelled. De gewonde is met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. Daar overleed hij later vandaag aan zijn verwondingen. Voor zover bekend raakte de automobilist niet gewond.

De Vlissingse automobilist reed over de President Rooseveltlaan, komende vanuit de richting van de Koudekerkseweg toen de 51-jarige plotseling de kruising overstak. De bromfietser verzuimde voorrang te verlenen.
 
De politie moest het verkeer enige tijd omleiden. Getuigen van het ongeluk wordt verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844. Zij kunnen zich ook melden op het bureau in Vlissingen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A3 (21-9-2008 om 16:33)
Volgens wikipedia hoort een remweg van 30 m bij een snelheid van plm. 80km/h. En gezien de schade aan de scooter (zo op de foto), zou dat best kunnen kloppen. Toevallig een opeltje met zo'n dikke uitlaat? Veel sterkte.
Rik (20-9-2008 om 18:11)
30 meter remafstand (waar stond dat trouwens?) moet een snelheid van 50-55 km/h geweest zijn. Er zijn hier mensen die hard roepen en zelf niet weten wat hun remweg is. Die kunnen dus ook nog iemand op de kap krijgen.Laat de schuldvraag lekker aan de politie over, daar zijn ze voor.
A.v.Belzen (20-9-2008 om 15:13)
Dit kruispunt is levensgevaarlijk de gemeente moet direct ingrijpen om dit probleem aan te pakken. Zeker omdat er ook veel schoolgaande kinderen daar alleen moeten oversteken.
Lezer (20-9-2008 om 14:41)
Opvallend dat enkelen koste wat kost eigen (ws ontbrekende) gedachtengang zo willen neerzetten. Niet stilstaand bij wat dit emotioneel veroorzaakt bij anderen. Ik wens alle betrokkenen heel veel sterkte met het verdriet en de emotionele gevolgen.
Sowee (20-9-2008 om 13:05)
Sowee, een remspoor van 30 meter!! En dan nog zoveel schade?? En toch maar 50 gereden. Nou, als de politie dat gelooft, heeft de automobilist veel geluk. Sterkte gewenst aan nabestaanden van het slachtoffer.
Super (20-9-2008 om 00:32)
Tja de gemeente moest zonodig deze kruising zo maken, in de oude situatie met de dubbele wegen 30 meter uit elkaar, waren en NIET zoveel ongelukken daar,het was beter geweest dat daar een rotonde was gemaakt , ruimte genoeg met al dat gras daar, en veilig en goed te overzien, gemeente wakker worden
Cookie-instellingen beheren