Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

AED's voor sporthallen Vlissingen

Toegevoegd: 19-09-2008, 16.34 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Twee sporthallen in Vlissingen worden uitgerust met een Automatische Externe Defibrillator (AED).


Het gaat om de sporthal Baskenburg en sportcomplex De Belt. Tien medewerkers hebben inmiddels een cursus gevolgd om het apparaat te leren bedienen. Burgemeester Wim Dijkstra zal hen maandag hun certificaten en de AED's overhandigen.

Een AED is een hulpmiddel om het leven van mensen met een hartstilstand te redden. Bij gebruik van de hartmassageapparatuur stijgt de overlevingskans van vijf procent naar 50 tot 70 procent. De AED herstelt het hartritme door middel van een stroomstoot.

 
 
Het apparaat kan in principe eenvoudig bediend worden door vrijwel iedereen, maar er is ook een korte cursus voor. Gebruik ervan zonder verder te reanimeren is zinloos. Het apparaat is sinds 2003 op de Nederlandse markt en een toenemend aantal bedrijven en instellingen gaan over tot aanschaf van ervan.

Het is niet wettelijk verplicht, maar er wordt geadviseerd om over te gaan tot plaatsing op zogenaamde risico-locaties, waar de kans is dat men één keer per 5 jaar iemand moet reanimeren. De gemeente Vlissingen heeft al langer AED’s beschikbaar: in het stadhuis, het Badstrand, Nollestrand en Westduin tijdens het strandseizoen van 15 mei t/m 15 september.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ruud (19-9-2008 om 18:20)
Geweldig! goeie zet! er staat alleen dat de AED het hartritme hersteld, maar deze analyseerd het hart en als het nodig is legt deze het hart stil met een stroomschok. hierna wordt geprobeerd doormiddel van reanimatie het hart weer op gang te helpen. even ter aanvulling
Cookie-instellingen beheren