Weerbericht:
Morgen bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel rook bij brand in oude olietank Vlissingen

Toegevoegd: 19-09-2008, 16.42 uur
Veel rook bij brand in oude olietank Vlissingen
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen is vrijdag veel rook vrijgekomen nadat brand was uitgebroken in een oude olietank op het terrein van Mercuria Terminals aan de Oosterhavenweg.
 
De dagploeg van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg werd rond 15.20 uur opgeroepen voor de brand. Er kwam veel rook vrij en er werd een waterkanon ingezet om de grote tank, met een inhoud van ongeveer 1000 m3, volledig te kunnen koelen.


Het vuur was rond 16.00 uur onder controle. De brand brak uit tijdens snijwerkzaamheden aan de tank. Er is volgens de brandweer niemand gewond geraakt bij de brand, die overigens werd gemeld door mensen die op het stationsterrein een vreemde lucht hadden geroken.

Op het terrein aan de Oosterhavenweg staan diverse soortgelijke tanks. Deze worden momenteel gesloopt. Nadat de brand was opgemerkt werden de werkzaamheden direct stopgezet, aldus de brandweer.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bart Kevenaar (19-9-2008 om 21:47)
Het zijn mooie foto`s, goed scherp e.d. Op de eerste 2 foto`s lijkt de opslagtank trouwens net een grote snelkookpan waarin iets aanbrand aangezien de zwarte rook. Op de 3e foto lijkt het net of de tank even stoom moet af blazen.
Bekende (19-9-2008 om 17:41)
Zo gaat het vlug met opruimen, de rest moeten jullie wel op een andere manier opruimen hoor. Succes mannen!!!!!! Enne werk ze!!!!!!
Cookie-instellingen beheren