Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Traumaheli bij ongeluk Vlissingen

Toegevoegd: 19-09-2008, 17.00 uur
Traumaheli bij ongeluk Vlissingen
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De Belgische traumahelikopter is vrijdagmiddag in Vlissingen geland na een ongeluk met letsel.
 
Door nog onbekende oorzaak kwamen rond 15.45 uur op de kruising van de Verlengde Bonedijkestraat met de Koudekerkseweg een 52-jarige Vlissingse automobilist en een 68-jarige fietsster uit Vlissingen met elkaar in botsing. De vrouw kwam ten val en raakte gewond.
 
De helikopter landde vlakbij de brandweerkazerne aan de Olympiaweg. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht. Daar bleek dat zij bij het ongeval een gebroken jukbeen, enkele gebroken tanden en een hersenschudding had opgelopen.
 
Het ongeluk vond plaats nadat de automobilist had verzuimd om de fietsster voorrang te verlenen. De man wilde vanaf de Verlengde Bonedijkestraat rechtsaf de Koudekerkseweg oprijden. Hij zag de vrouw, vermoedelijk door de laagstaande zon, over het hoofd en kwam vervolgens met haar in botsing.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dre (20-9-2008 om 11:33)
@ Paul: de heli kost alleen veel geld als hij niet vliegt, hij staat de hele tijd standby met personeel en al. Op brandstof na is dus alles al betaald, hem laten staan kost dus nutteloos geld. Laten vliegen dus die heli, binnen korte tijd een arts ter plaatse, wat wil je nog meer.
HP (20-9-2008 om 10:02)
Het ligt zeker aan de melding die ze op de ac krijgen om een trauma heli te laten komen. en waarom de heli uit belgie komt is op dat moment voor tijd winst omdat hij er iets sneller kan zijn of om dat de heli in rotterdam al ergens anders was ingezet op dat moment
Stephanie (20-9-2008 om 08:54)
De traumahelicopter kan beter een keer te veel ingezet worden, dan een keer te weinig. En een arm en been bewegen zegt helemaal niks over de toestand van iemand. Je kan half dood zijn en nog steeds je arm en been bewegen. Niet zo dramatisch reageren hoor mensen.
Kees (20-9-2008 om 08:51)
Het inschakelen van traumaheli is een beslissing die de Centralist neemt en/of de pleeg in de ambu. het bewegen kan ook op hersenletsel duiden en dan is een trauma team beter terplekke. Woensdag op zelfde punt ook ongeval zonder komst van ambu. S.O. heeft wippless. Laat heli komen bij twijfel
Edgar (20-9-2008 om 07:39)
@Bart, De Lifeliner 2 (traumaheli van R'Dam) was al om 15.15 uur naar een ongeval gegaan, daarom hebben ze de MUG opgeroepen uit Belgie. En als de Lifeliner toch beschikbaar was, was de Mug er toch sneller, omdat Brugge dichterbij is.
Soerd (20-9-2008 om 00:35)
Wat een stelletje zeikers zijn jullie. Wees blij dat er genoeg medische hulp is en dat zij klaar voor ons staan. De volgende keer zitten jullie weer erbovenop want dan duurde het te lang voor jullie gedacht dat er b.v. een heli kwam. Moraal van dit verhaal: zeg iets zinnigs of helemaal niets.
Cookie-instellingen beheren