Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 42 km

Goese bouwvakker verongelukt in Zaandam

Toegevoegd: 25-09-2008, 18.16 uur
Door: Roland de Jong
ZAANDAM - Een 44-jarige man uit Goes is donderdagochtend om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in Zaandam.


De man was kort voor half elf aan het werk op de bouwplaats van 'Kroonenburg', een nieuwbouwcomplex van het bestaande zorgcentrum 'Erasmushuis' aan de Twiskeweg. Hij werd geraakt door een omgevallen pilaar van kalkzandsteenblokken die vanaf de vijfde verdieping naar beneden viel.

De pilaar belandde op de man uit Goes. De inzet van twee ambu-lances en de traumahelikopter mocht niet baten; het slachtoffer, dat werkte voor een onderaannemer van hoofdaannemer BAM, overleed ter plekke. Een woordvoerder van BAM meldde na het drama dat het slachtoffer getrouwd was en twee kinderen had.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. De pilaar was volgens lokale media onderdeel van een lading prefabmuren. De muur was kort daarvoor geplaatst. Waarom deze plotseling omviel is onduidelijk.

De bouw werd na het ongeluk voor de rest van de dag stilgelegd. Voor collega's werd professionele hulp ingeschakeld. Een aantal van hen was volgens een woordvoerder 'hevig geschokt'. Zij hadden het ongeluk zien gebeuren. 

De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fam. rodrigus (27-9-2008 om 15:44)
Lieve familie heel veel sterkte van zijn beste vriend Mario en zus Jacobine Walter Toby en Roy vanuit Vogelwaarde en Kloosterzande.Wij zullen altijd aan je denken
R (26-9-2008 om 20:03)
Hansje, jongen wat zullen we je missen ;-(
Angelique menheere (25-9-2008 om 20:46)
Heeel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
Jetje (25-9-2008 om 18:51)
Oprechte deelneming aan alle nabestaanden, vrienden en familie. Heel veel sterkte de komende periode!!!
Een militair (25-9-2008 om 18:43)
Verschrikkelijk... Familie, vrienden en collega's heeel heeel veel sterkte!! Ze zeggen dat het werk als militair gevaarlijk is, maar vallen denk ik meer doden in de bouw als bij ons... Nogmaals sterkte
Cookie-instellingen beheren