Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Motoragent zwaargewond bij ongeluk Terneuzen

Toegevoegd: 26-09-2008, 01.15 uur
Motoragent zwaargewond bij ongeluk Terneuzen
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Bij een ongeluk in Terneuzen is donderdagavond laat een motoragent van de politie zwaargewond geraakt.

De agent reed rond 23.15 uur over de kruising van de Axelsestraat met de Zuidlandstraat en de Dokweg in botsing met een personenauto. De motoragent, een brigadier, reed over de Axelsestraat toen hij uit tegenovergestelde richting een scooter zag rijden die geen verlichting voerde. Hij wilde de bestuurder van de scooter aanspreken op zijn gevaarlijke rijgedrag en keerde hierom zijn motor.


Toen hij bij de kruising aankwam reed een personenauto de kruising op. De bestuurder van deze auto, een 49-jarige Terneuzenaar, zag de politieman pas op het laatste moment.  De brigadier kon een aanrijding niet meer voorkomen en klapte op de auto. Hij is over de motorkap heengegleden en enkele meters verderop op het wegdek terecht gekomen. Zijn motor bleef omhoog staan tegen de auto.

Ambulancepersoneel heeft de man ter plekke snel onderzocht en constateerde al snel diverse botbreuken. De motoragent is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Er wordt een onderzoek gedaan naar de precieze toedracht van dit ongeval. Om de objectiviteit te bewaken wordt dit onderzoek volgens de politie niet door de technische recherche van het politiekorps Zeeland gedaan, maar door de technische afdeling van regiopolitie Midden- en West Brabant.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Judel (29-9-2008 om 14:51)
Zoveel mensen die er niet bij zijn geweest, maar wel precies denken te weten hoe het zit... Get a Life... Leef mee met de betrokkenen en hun omgeving en hoe je vooroordelen en voorbarige conclusies lekker voor jezelf...
Zeeuw (27-9-2008 om 21:19)
Stelletje ouwe wijven. De scooterrijder is fout, dat lijkt me duidelijk. Maar: stel de agent moet naar een auto-ongeval en krijgt onderweg dit ongeluk . Wie is er dan schuldig, de slachtoffers bij dat ongeluk???
Jim (27-9-2008 om 20:54)
Een bizar ongeluk met grote gevolgen. Veel sterkte voor de gewonde! Het is en blijft overal uitkijken want voor je het weet verleent er weer een geen voorrang. Ik kom het dagelijks tegen.
Engeltje (27-9-2008 om 18:58)
Het allemaal erg wat er is gebeurt maar waar staat dat de scooter 100 km per uur reed. De motoragent had ook niet zomaar moeten keren ook daar gelden regels voor. Wat denken jullie van de jongen van de auto die is ze ook rot geschrokken.
Matthijs (27-9-2008 om 17:29)
Ook de politie moet uit z'n doppen kijken en niet als een *** rijden om een boete van een paar euro te kunnen schrijven. Ze hebben anders alleen haast als de McDonalds bijna dicht gaat. Sirenes aan, mij voor m'n klote rijden en 2 min later sta je achter ze in de McDrive. Hoezo machtsmisbruik?
Rinus (27-9-2008 om 16:53)
@kronkel: Het rechtssysteem is niet in het leven geroepen door de politie maar door de overheid. Wat je schrijft slaat dus nergens op.
Cookie-instellingen beheren