Weerbericht:
Zonnig, morgen overwegend bewolkt en af en toe regen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Omgeslagen bootje geborgen

Toegevoegd: 29-09-2008, 13.43 uur
Omgeslagen bootje geborgen
Door: Roland de Jong
WESTKAPELLE - De KNRM heeft zondag een visbootje geborgen. Het ging om het bootje Gizmo, dat al sinds vrijdag werd vermist nadat het was omgeslagen.

Het bootje was rond 14.15 uur door een passerende motorkruiser gesignaleerd nabij de Oost Steenbankboei. Ter plaatse bleek het inderdaad om het bootje te gaan. Nadat een sleepverbinding met het half onder water drijvende bootje was gemaakt werd koers gezet richting de kust.


De in de buurt varende vissersboot BZ7 assisteerde met de hijslier om het bootje boven water te halen om vervolgens te kijken of er sprake was van een lekkage. Met veel kunst- en vliegwerk kon het ruim twee ton wegende bootje uit het water worden gelicht.

Al snel werd duidelijk dat er een flink gat in de spiegel zat. Na overleg werd besloten om het bootje met de vissersboot naar de haven van Noordland te vervoeren. Daar arriveerde de BZ7 rond 18.00 uur samen met de reddingboot Uly van Westkapelle.


Foto's

Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren