Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Waarschuwingen voor fietsers in Axel

Toegevoegd: 02-10-2008, 16.43 uur
Door: Roland de Jong
AXEL - De politie heeft vanmorgen diverse waarschuwingen uitgedeeld aan fietsers die met meer dan twee personen naast elkaar reden.

De controle werd uitgevoerd op het fietspad tussen Axel en Terneuzen. Agenten hielden daar tussen 07.30 en 08.30 uur toezicht. Er zijn enkele groepen gewaarschuwd. Bekeuringen zijn nog niet uitgedeeld, maar dat gaat na vandaag wel gebeuren.


Als je met meer dan twee naast elkaar fietst kun je een boete krijgen van € 60,-. Deze actie is op touw gezet om het aantal botsingen (letterlijk en figuurlijk) te verminderen. Fietsers kwamen namelijk van twee kanten over het fietspad en kwamen soms letterlijk met elkaar in botsing.

Anderszijds is de actie om ruzies te voorkomen, omdat fietsers elkaar niet doorlaten of op een andere manier hinderen. In de toekomst zullen meer van dit soort controles worden uitgevoerd, maar dan zonder waarschuwingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Niet bewoner (2-10-2008 om 17:12)
Aan bewoner je deed vroeger in je jeugd niks fout zeker ; doen ze al zolang de fiets bestaat.
Bewoner (2-10-2008 om 17:02)
Als je als aanwoner van dit fietspad de jeugd er op aanspreekt krijg je een grote mond terug.
Cookie-instellingen beheren