Weerbericht:
Bewolkt, van het zuidwesten uit opklaringen
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 32 km

Waarschuwingen voor fietsers in Axel

Toegevoegd: 02-10-2008, 16.43 uur
Door: Roland de Jong
AXEL - De politie heeft vanmorgen diverse waarschuwingen uitgedeeld aan fietsers die met meer dan twee personen naast elkaar reden.

De controle werd uitgevoerd op het fietspad tussen Axel en Terneuzen. Agenten hielden daar tussen 07.30 en 08.30 uur toezicht. Er zijn enkele groepen gewaarschuwd. Bekeuringen zijn nog niet uitgedeeld, maar dat gaat na vandaag wel gebeuren.


Als je met meer dan twee naast elkaar fietst kun je een boete krijgen van € 60,-. Deze actie is op touw gezet om het aantal botsingen (letterlijk en figuurlijk) te verminderen. Fietsers kwamen namelijk van twee kanten over het fietspad en kwamen soms letterlijk met elkaar in botsing.

Anderszijds is de actie om ruzies te voorkomen, omdat fietsers elkaar niet doorlaten of op een andere manier hinderen. In de toekomst zullen meer van dit soort controles worden uitgevoerd, maar dan zonder waarschuwingen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joost (3-10-2008 om 10:50)
Hardstikke goed deze aktie. maar boetes, die worden toch door pa en ma betaald, dus dat doet geen pijn. misschien zijn er alternatieve straffen te bedenken. Waarom negatief reageren naar de politie, dit behoort toch ook tot hun taak.
Adri (3-10-2008 om 10:45)
Waarom hebben we tegenwoordig steeds meer de politie nodig om ONZE kinderen op te voeden? Kwajongensstreken deden we vroeger ook en dan hoorden we daar thuis iets van. Reageren in de taal die de jeugd spreekt helpt nog steeds, net als vroeger. De politie heeft betere dingen te doen dan opvoeden.
E. (3-10-2008 om 09:01)
Goed zo!!!!! Zo moet je het ook doen in Goes en omstreken met name het fietspad van Yerseke naar Goes, denk dat je dan heel wat euro's vangt.
Vonck (3-10-2008 om 08:58)
Waarom moet je hier als 'aanwoner' iets van zeggen? Als je er tijdens het fietsen hinder aan ondervind zeg ik ja, maar anders is het gewoon gezijk. Ik roep meestal iets van 'goh jongens kan ik er ff langs me bel doet het niet' dan lachen ze en ze gaan opzij!
Fietser uit Kapelle (2-10-2008 om 23:19)
Op het fietspad van Kapelle naar Goes en weer terug (via de Kapelseweg) is het ook iedere ochtend/middag raak. Ze fietsen al niet zo snel die scholieren en nemen ook nog eens het hele fietspad of de Kapelseweg in beslag en als je er langs wilt, zou je er haast om moeten smeken. Belachelijk gewoon.
DePlus J (2-10-2008 om 22:37)
En wat te denken van het getreiter door fietsers die met 3,4,5 naast elkaar rijden en een grote mond zetten naar automobilisten(eigen ervaring),dan heb je de neiging ze een oorvijg te geven alhoewel dit door de ouders moet gebeuren
Cookie-instellingen beheren