Weerbericht:
Vannacht mistbanken. In de middag regen, in het zuidoosten onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Veere scoort goed in landelijke finale

Toegevoegd: 05-10-2008, 14.31 uur
Veere scoort goed in landelijke finale
Door: Roland de Jong
HAAFTEN-NEERIJEN - De junioren-jeugdbrandweerploeg van Veere is zaterdag derde geworden op de landelijke wedstrijden in Haaften-Neerijen. In de klasse aspiranten lage druk wist geen enkele Zeeuwse ploeg een plekje in de top drie te bemachtigen.


Aan de junioren-finale deden in totaal vijf Zeeuwse ploegen mee. Dat is opmerkelijk want aan de wedstrijd, die bedoeld is voor alle Nederlandse korpsen, deden in totaal slechts tien ploegen mee. De ploegen moesten twee geiten redden uit een brandende stal op een boerderij. Er moesten twee stralen worden ingezet en ook moest de hulp van de dierenambulance worden ingeschakeld.

De juniorenploeg van Veere moest Oisterwijk (1e) en Ede (2e) voor laten gaan maar behaalde desondanks een mooie derde plaats. Middelburg werd vijfde, gevolgd door Sint Philipsland (6e), Westerschouwen (8e) en Goes-Borsele (9e).

In de klasse aspiranten lage druk waren alleen Westerschouwen en Vlissingen als Zeeuwse teams doorgedrongen tot de landelijke finale. In deze klasse werd een verdienstelijke 4de plaats behaald door Westerschouwen en een 7de plaats door Vlissingen. De ploeg uit Roosendaal werd hier landskampioen gevolgd door Huizen (2e) en Ede (3e).

De aspiranten hadden als opdracht een brand te bestrijden in een pand dat door krakers was bezet. Tijdens het ontruimen door de politie was er brand uitgebroken en was er 1 kraker nog in het pand. Terwijl de politie nog bezig was moesten de jeugdbrandweerlieden de brand bestrijden. De waterploeg van Westerschouwen, bestaande uit Marieke van de Werfhorst en Sander Verseput, behaalde hier een persoonlijke prijs als beste waterploeg van Nederland.

De Zeeuwse jeugdbrandweerploegen nemen het dit jaar nog één keer tegen elkaar op tijdens de onderlinge Zeeuwse jeugdvaardigheidstoetsen op 15 november in 's-Gravenpolder.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dirk (8-10-2008 om 00:51)
Klasse gedaan jongens!!!!
Remco Pronk (7-10-2008 om 18:47)
Allemaal gefeliciteerd met jullie score!!!!!!!
Jacoline (6-10-2008 om 20:03)
Ben trots op je neef!! Groeten, je tante Jac ;)
Hans Zoutewelle (6-10-2008 om 08:32)
Jongens: SUPER GEDAAN!!!
Kjeld Crucq (5-10-2008 om 15:05)
Allemaal gefeliciteerd met goede resultaten. Het is mooi dat zeeland goed vertegenwoordigd was in deze landelijke finale. Helaas niet zo heel goed bij de aspiranten maar die 2 teams hebben toch 2 weken achter elkaar een goed resultaat geboekt. Hopelijk in 2009 weer zo goed vertegenwoordigd.
Cookie-instellingen beheren