Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
71 files van totaal 258 km

2000 euro Boete voor slecht oliejournaal

Toegevoegd: 08-10-2008, 10.40 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De Waterpolitie heeft dinsdag in Terneuzen de kapi-
tein van een Nederlands zeeschip een boete van 2000 euro
opgelegd omdat hij het oliejournaal niet goed had bijgehouden.


De Waterpolitie bezocht het vrachtschip om 11.15 uur in de Zeve-
naarhaven te Terneuzen. Tijdens een controle zagen de agenten dat het journaal op 15 september voor het laatst was ingevuld terwijl dit wekelijks of ten minste één keer per reis moet gebeuren.

De laatste aantekening in het journaal was dat in de afgewerkte olietank 0,85 m3 vloeistof gemeten. De agenten peilden de tank gisteren opnieuw en constateerden dat de tank nu leeg was. Volgens de hoofdwerktuigkunde was de inhoud enkele dagen eerder afgegeven maar was dat niet in het oliejournaal vermeld.

In overleg met het functioneel parket van het openbaar ministerie te Amsterdam werd de kapitein een boete van tweeduizend euro opgelegd. De boete werd direct betaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wijnand (8-10-2008 om 11:40)
Iedereen weet dat dit moet, eigen schuld.
Cookie-instellingen beheren