Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Onderzoek vernielingen Zierikzee afgerond

Toegevoegd: 08-10-2008, 12.57 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - De politie heeft onlangs het onderzoek naar een reeks van vernielingen in Zierikzee afgerond.

De afgelopen maanden werden zeer regelmatig vernielingen gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag. Er werden onder meer bloembakken omgegooid en ook werden bermpaaltjes en trottoirtegels uit voetpaden getrokken in de gracht gegooid. In september werd er zelfs een personenauto op zijn kant gezet. De totale ontstane schade bedroeg enkele duizenden euro's.

De politie heeft in verband met de zaak in totaal dertien verdachten gehoord. Het gaat om jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 22 jaar. Drie jongeren uit Zierikzee, 16, 19 en 20 jaar oud, werden eind september in verzekering gesteld in verband met de zaak.

De drie zijn aangehouden jongeren zijn inmiddels weer vrij. De politie heeft de zaak inmiddels volledig afgerond.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kaoz (9-10-2008 om 15:15)
Nee, op hunzelf verhalen, niet op paps en mams, dan krijgen ze een poosje huisarrest en dan leren ze er nog niets van, zelf zullen ze er voor moeten zwoegen, dan leren ze het tenminste... Spaarcentjes kwijt, kunnen ze die nieuwe spelcomputer of die nieuwe scooter niet betalen! Aanpakken!
Frans (8-10-2008 om 22:53)
En....welke straffen worden uitgedeeld en wordt de aangebrachte schade op hen en de ouders verhaald??
Rick (8-10-2008 om 19:31)
Hoezo vrij??? Wat gebeurt er verder met deze jongeren? Je leest vaker: na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Komen ze vast te zitten of komen ze weg met een schadevergoeding of taak- cq. haltstraf? Zachte heelmeesters maken steeds vaker stinkende wonden...
Erik (8-10-2008 om 17:42)
Aanpakken!
Marianne (8-10-2008 om 15:28)
Ik hoop dat ze stevig aangepakt worden, en niet alleen naar bureau halt. Het minste is toch, dat zij iedere cent vergoeden, die de vernielingen hebben gekost plus een flinke boete en een werkstraf, laat ze maar eens iets nuttigs doen voor de maatschappij, misschien worden zij er beter van.