Weerbericht:
Buiig. Morgen overdag tijdelijk droog, later regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer oefent rond kade in Goes

Toegevoegd: 09-10-2008, 09.42 uur
Brandweer oefent rond kade in Goes
Door: Roland de Jong
GOES - Het Goese brandweerkorps heeft woensdagavond een oefening gehouden op en rond het water aan de Westhavendijk in Goes.


De brandweer had een scenario opgezet waarbij één van de auto's door een botsing bijna in het water terecht was gekomen en een andere auto op zijn zijkant tot stilstand was gekomen. Uit de eerste auto moest één slachtoffer worden gehaald. Het dak van de andere auto moest worden verwijderd om de ook de inzittende van deze auto te bevrijden.

Het Goese duikteam werd ingezet om in het water op zoek te gaan naar slachtoffers. Er bleek één persoon in het water te liggen. Het slachtoffer moest worden gereanimeerd. Tijdens het zoeken kwam één van de eigen duikers in problemen en zodoende moest de noodprocedure worden gestart. Dit houdt in dat de standby-duiker op de kant het water in moet om de in nood geraakte duiker naar de kant te brengen.

De brandweer kijkt terug op een leerzame maar pittige oefening.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750