Weerbericht:
Af en toe zon, langs de westkust kans op een bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Incident met truck bij Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 09-10-2008, 14.06 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - De hulpdiensten zijn donderdagmiddag opgeroepen voor een incident met een vrachtwagen, net buiten de Westerscheldetunnel aan de zijde van Hoek.
 
Volgens de politie was rond 14.00 uur de melding binnengekomen dat een vrachtwagen zijn turbo opgeblazen zou hebben.
 
Kort hierop kwam echter de melding binnen dat de truck ook daadwerkelijk in brand zou staan. Volgens de procedures voor icidentbestrijding in en rond de Westerscheldetunnel zijn daarop diverse brandweereenheden gealarmeerd.
 
Al snel bleek dat er geen sprake was van brand. Eén rijbaan was enige tijd afgesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ulli (12-10-2008 om 16:50)
Europese regels zeggen dat je in de hele tnlbuis maar 1 rijbaan mag berijden in zo een geval. Terecht, als men ergens mee bezig is, takel of rep.werkzaamheden, is dat het veiligste. Een turbo kan kapot gaan in zo een (voor zeeland) lange klim.
Fred (11-10-2008 om 22:46)
Kan je beter vanaaf begin vanaf tolplein 50 rijden dan halverwege de tunnel in de file te gaan staan. Dus beter 7 min lang lanzaam rijden dan een half uur in de tunnel stil staan.
Fred (11-10-2008 om 22:44)
Wanneer de hele tunnel 50 wordt gezet stroomt verkeer stuk beter door dan dat je maar halve tunnel afsluit. Zie een willekeurige spitsstrook in NL maar waar de 3 baans weer 2 baans wordt is het altijd raak met de file omdat het begrip ritsen nog niet geheel duidelijk is bij de gemiddelde bestuurder
Piet (9-10-2008 om 23:55)
Met 50 km/u door de tunnel ipv 100, dat scheelt 7 minuutjes. Wees blij, dat we al binnen een half uur weer konden rijden. De veiligheid staat voorop en als het verkeer aan het eind van de tunnel met aangepaste snelheid langs de vrachtauto moet, dan kun je niet met 100 km/u de tunnel inrazen.
Danny (9-10-2008 om 22:35)
Zo is het.groot gelijk .heerlijk zo een bakkie koffie erbij en wat naar buiten kijken.
Luc (9-10-2008 om 22:17)
Vanmorgen 50km op een enkele baan door de tunnel naar m'n werk omdat er een rangerover gestopt was in de tunnel.Vanmiddag naar huis 50km op een enkele baan omdat er een vrachtwagen WEER niet uit de tunnel kon! Dacht dat ze na de laatste "update" de tunnel ook deels enkelbaans konden zetten.