Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Nat pak voor Poolse autokraker

Toegevoegd: 10-10-2008, 22.59 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vrijdag is een 30-jarige Pool aangehouden wegens twee autokraken in de Middelburgse wijk Veerse Poort.


De politie kwam de man op het spoor nadat rond 04.15 uur was gezien dat de man aan het inbreken was bij een op de Scholeksterstraat geparkeerd staande auto. Dezelfde getuige meldde kort daarna dat de verdachte was weggefietst en geeft het signalement door aan de politie.

Even later zagen agenten de man fietsen ter hoogte van de Veerseweg en zetten de achtervolging in. In een poging aan de agenten te ontsnappen, liet hij zijn fiets vallen en rende weg. Hij sprong in een watergang en zwom naar de andere kant, richting industrieterrein Ramsburg.

Daar werd hij om 05.45 uur aangehouden in een schuur aan de Oude Veerseweg. In de fietstassen van de fiets die hij had achtergelaten, trof de politie een tas aan met daarin twee laptops. Deze bleken afkomstig te zijn van een auto-inbraak die vannacht had plaatsgevonden aan de Grote Sternstraat.

De 30-jarige Pool is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Theo Z (11-10-2008 om 05:57)
Ze worden eerst binnen gehaald om te 'werken' en nu gaan ze op roverspad. Gewoon terug naar polen sturen.
B. (10-10-2008 om 23:40)
Laptops zijn terug bij de eigenaren? die moet je ook niet in je auto laten... maar het is erg te zien hoeveel er gestolen wordt! we werken hard voor de belasting en degene die je spullen voor je meenemen!
Cookie-instellingen beheren