Weerbericht:
Vanochtend eerst plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

Nat pak voor Poolse autokraker

Toegevoegd: 10-10-2008, 22.59 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vrijdag is een 30-jarige Pool aangehouden wegens twee autokraken in de Middelburgse wijk Veerse Poort.


De politie kwam de man op het spoor nadat rond 04.15 uur was gezien dat de man aan het inbreken was bij een op de Scholeksterstraat geparkeerd staande auto. Dezelfde getuige meldde kort daarna dat de verdachte was weggefietst en geeft het signalement door aan de politie.

Even later zagen agenten de man fietsen ter hoogte van de Veerseweg en zetten de achtervolging in. In een poging aan de agenten te ontsnappen, liet hij zijn fiets vallen en rende weg. Hij sprong in een watergang en zwom naar de andere kant, richting industrieterrein Ramsburg.

Daar werd hij om 05.45 uur aangehouden in een schuur aan de Oude Veerseweg. In de fietstassen van de fiets die hij had achtergelaten, trof de politie een tas aan met daarin twee laptops. Deze bleken afkomstig te zijn van een auto-inbraak die vannacht had plaatsgevonden aan de Grote Sternstraat.

De 30-jarige Pool is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Robin (13-10-2008 om 20:35)
Bij mij heeft deze pool waarschijnlijk ook ingebroken, zelfde wijk, paar straten verder. Puur omdat mijn houder van mijn tomtom op mijn raam zit geplakt. Mijn tomtom lag niet in mijn auto, dus heel de inbraak was voor niks. Mijn schade bijna 500 euro!!! Gewoon van andermans spullen afblijven!!
Jan van Souburg (12-10-2008 om 12:52)
Niet om het een of ander maar je spullen onbeheerd achter laten in een auto is er om vragen. Niet dat ik het goed spreek, je moet van ander mans eigendom afblijven, nu was het een Pool die ze gepakt hebben maar er lopen genoeg Nederlanders rond die het ook niet zo nauw nemen met ander mans eigendom
Shell-Roosevelt (11-10-2008 om 19:30)
Dan willen wij ff niet over Polen (scheer maar weer over 1 kam) zeuren, maar die ooggetuige een enorme veer in z'n bips steken. Bij deze alertheid is iedereen gebaat. Als iedereen zo goed op z'n omgeving zou letten, zou iedereen gewoon z'n laptops (o.a.) kunnen laten waar ze behoren. Chapeau!
Charlie (11-10-2008 om 12:18)
Geen probleem dat je lekker geld wil verdienen, maar dan wel bij je baas, niet door te jatten, gelijk het land uitzetten, en hier in Neerland niet meer laten werken.
Sander (11-10-2008 om 12:09)
Heerlijk dat 1 europa en grensen open, je haalt alleen maar het tuig deze kant op. Jammer genoeg hield hij er alleen maar een nat pak aan over. Hij zal nu wel weer los rondlopen...
Anti pool (11-10-2008 om 10:27)
Dit soort polen verzamelen en een enkele reis terug geven naar land van herkomst. En geen toestemming meer geven tot ons land. Dit geldt ook voor die zogenaamde poolse chauffeurs, die hier voor de meeste ongevallen zorgen, door onkunde en drank.
Cookie-instellingen beheren