Weerbericht:
Aanhoudend koel en wisselvallig. In het westen vandaag droger
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Uitslaande brand legt woning Hansweert volledig in de as

Toegevoegd: 04-11-2005, 23.56 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

HANSWEERT - In het Zuid-Bevelandse Hansweert heeft vrijdagavond een grote brand gewoed.

De brand brak rond tien over negen uit in een woning aan de Oude Polderstraat. De brand woedde in meerdere woningen. Volgens omstanders woedde de brand in drie woningen, maar dit is nog niet bevestigd. Brandweerploegen uit Kruiningen, Goes, Kapelle en 's-Gravenpolder bestreden de brand.

De brandweer was aanwezig met drie blusvoertuigen en een ladderwagen. Voor de zekerheid stond de ambulance 19102 van de post Goes stand-by. Maar voor zover bekend is niemand gewond geraakt bij de brand. De bewoners van enkele omliggende woningen werden uit voorzorg door de hulpverleners geëvacueerd. De omgeving was lange tijd afgesloten.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Omroep Zeeland meldt dat de brand mogelijk is aangestoken. De eigenaar van de woning zou net voordat de brand uitbrak zijn huis hebben verlaten. De politie heeft de eigenaar via zijn mobiele telefoon ingelicht over de brand. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de brand.

Het blussen van de brand werd bemoeilijkt door de harde wind en de slechte bereikbaarheid van het pand. Zo kon de Goese ladderwagen maar met grote moeite aan de achterzijde van het pand komen. De uitgebrande woning zou overigens te koop hebben gestaan.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren