Weerbericht:
Vandaag af en toe zon en tot de avond overwegend droog. Morgen veel regen
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 19 km

Politie spoort overvallersbende op

Toegevoegd: 27-10-2008, 09.01 uur
Door: P.Z.C.
VLISSINGEN - De politie Zeeland is een bende gewelddadige overvallers op het spoor die dit jaar vaak toesloeg in Vlissingen.


De bende was ook in Middelburg en elders actief. De eerste aanhoudingen zijn al verricht. Binnenkort worden meer arrestaties verwacht. Tot de opgeloste zaken behoort de roofoverval in juni op een Vlissinger die werd vastgebonden in zijn huis aan de Jacoba van Beierenweg en een overval in Den Helder, waarbij een pokerspeler in een been werd geschoten.

Een sinds augustus opererend, overvalteam verrichtte zeven arrestaties en is vergevorderd met het onderzoek naar nog vijf andere overvallen in Vlissingen, en één in Middelburg.
 
 
Voor de overval op de Vlissinger, waarbij de daders onder meer 1750 euro buitmaakten, zijn drie mannen opgepakt. Ze komen uit Bergen op Zoom, Halsteren en Krabbendijke, en variëren in leeftijd van 20 tot 22 jaar.

De gewapende overval op een pokerkamer in Den Helder leidde tot vier arrestaties. In samenwerking met de politie Noord-Holland- noord zijn naast een 23-jarige tipgever uit Den Helder, drie Walchenaren opgepakt: een 29 jarige Ritthemmer, die als opdrachtgever geldt, een 33-jarige Vlissinger, die aan de overval zou hebben meegedaan en een 20-jarige Middelburger, die de vluchtauto zou hebben bestuurd.

Het opsporingsteam onderzoekt nog zeven andere overvallen. Bij een aantal van die zaken zijn verdachten in beeld uit dezelfde dadergroep. Aan één van die overvallen, op 4 juli op de juwelierszaak Jivi aan de Scheldestraat in Vlissingen, wordt morgen in 'Opsporing Verzocht' aandacht besteed.

Verder gaat het in Vlissingen om de overvallen op de kantine van een voetbalvereniging aan de Irislaan op 16 november vorig jaar, de Lidl aan het Pablo Picassoplein op 18 februari, strandpaviljoen Panta Rei aan het Nollehoofd op 2 juni, een horecazaak aan Boulevard Evertsen op 12 juli en een bedrijfswoning aan het Nollepad op 18 juli. In Middelburg gaat het om een overval op een makelaarskantoor aan het Damplein, op 22 maart 2007.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (28-10-2008 om 18:42)
Opsluiten in torentijd en de deur dichtlassen!!
Ad (27-10-2008 om 09:34)
Goe werk mannen en vrouwen, oppakken die handel.
Cookie-instellingen beheren