Weerbericht:
Tropisch warm
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 74 km

Blinde man te water bij Stationsbrug Middelburg

Toegevoegd: 31-10-2008, 12.34 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Aan de Blauwedijk aan de Stationsbrug in Middelburg is vanochtend een slechtziende man te water geraakt in het Kanaal door Walcheren.

Het slachtoffer, een 62-jarige man uit Zierikzee, liep volgens omstanders het water in na het oversteken van de kruising met de Stationsstraat en de Loskade. Hij viel ongeveer twee meter naar beneden op de stenen in het water.


De brandweer rukte met meerdere wagens uit om het slachtoffer op de kant de kunnen krijgen. De drenkeling werd uiteindelijk op een brancard met behulp van een ladderwagen op de kade gebracht.

Het slachtoffer is met ernstige onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis in Vlissingen vervoerd. De man liep ook een armbreuk op.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (3-11-2008 om 16:52)
Marja, in onze huidige maatschappij worden mensen zo veel mogelijk gestimuleerd om zelfstandig te zijn. En dat is maar goed ook. (Zou je dat zelf ook niet willen?) Je weet ook verder de omstandigheden niet, dus is je reactie wat mij betreft (te) kort door de bocht.
Arrow (3-11-2008 om 15:08)
Marieke: sterkte en beterschap voor je vader!
Arrow (3-11-2008 om 15:07)
Re ieder1 die zegt dat er geen hulp geboden is.Myn vriend hft op 1m. afstand van die man gezeten en hem a d praat gehouden tot hulpdiensten er waren.Op foto+filmpje kun je zien dat hy(met rode jas) terugloopt langs de kade aan een touw,geholpen door schilder+timmerman.Wel degelijk hulp geboden dus.
Zorgmedewerker (3-11-2008 om 10:44)
Al heel lang dacht ik, als ik langs de brug reed, "wat een gevaarlijke toestand, daar valt nog wel eens een kind in het water ". Maar wat verschrikkelijk als zoiets dan ook werkelijk gebeurt. Kan de gemeente deze ongevallen nou echt niet van te voren inschatten?
Johan (3-11-2008 om 10:41)
@Marja: je vind dat die man niet naar buiten mag omdat hij visueel gehandicapt is? Waar slaat dat op? Als jij later minder goed ziet, ga je dan de hele dag achter de geraniums zitten? Een beetje inlevingsvermogen zou geen kwaad kunnen.
Marja (2-11-2008 om 22:23)
Dan vind ik niet dat je gelijk de gemeente de schuld moet geven vanwege het niet plaatsen van een hek. Ik vind dat het ook de verantwoording dan ook bij de familie ligt en laat zo'n man niet alleen op pad.
Cookie-instellingen beheren